‘Donatie is goed besteed’

krimpenerwaard • In de eerste weken van de coronacrisis ondersteunde Lionsclub Krimpenerwaard de Stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard met 1.000 euro.

“Met dit geld heeft de stichting tal van activiteiten kunnen organiseren, zoals plein- of balkongym en muziekuitvoeringen voor ouderen”, constateert president Jeroen van Hooff van Lionsclub Krimpenerwaard tevreden. “De lijst van activiteiten is inmiddels aanzienlijk geworden.”
Door de coronacrisis was het voor de Stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard (SWOK) niet meer mogelijk om, zoals voor die tijd gebeurde, onder andere door het geven van gymlessen, ouderen te stimuleren om te bewegen. Daarom werd het idee gelanceerd om die gymlessen op meerdere locaties en bij de diverse appartementencomplexen te verzorgen.
Deze aanpak bracht echter extra kosten met zich en dus ging de SWOK op zoek naar sponsors. Lionsclub Krimpenerwaard ondersteunde dit initiatief met 1.000 euro, zodat in Bergambacht, Stolwijk, Haastrecht, Schoonhoven, Vlist en Ammerstol invulling aan deze activiteiten kon worden gegeven. Van Hooff: “De SWOK heeft de afgelopen maanden heel veel werk verzet bij de organisatie van alle evenementen voor ouderen in de Krimpenerwaard. Wij zijn er trots op dat we in elk geval een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit geweldige, vaak onderschatte werk in de maatschappij. Hiermee hebben we ook een stukje invulling kunnen geven aan het doel van de Lions: hulp bieden daar waar mogelijk.”


Programma RTV Krimpenerwaard

regio • Deze week op TV bij RTV Krimpenerwaard:

Dinsdag 30 juni vanaf 20.00 uur is er een live-uitzending, op zowel radio als televisie, van de raadscommissievergadering. Verder deze week: een compilatie van de op 4 juni gehouden dag rondom Team Krimpenerwaard. In plaats van Alpe d’HuZes waren er voor de deelnemers activiteiten in en rond de studio van RTV Krimpenerwaard. De uitzendingen zijn van donderdag 2 t/m dinsdag 7 juli om 10.00, 16.00, 18.00 en 21.00 uur te bekijken.
Alle opnames zijn tevens te zien via www.rtvkrimpenerwaard.nl