Namen nieuwe wethouders bekend

krimpen a/d ijssel • Wubbo Tempel (CDA), Hugo van der Wal (SGP) en Coen Derickx (PvdA) worden de nieuwe wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Huidig wethouder Anthon Timm blijft namens de VVD in het college.

Wubbo Tempel, nu nog werkzaam als gemeentesecretaris in Oudewater, krijgt de portefeuille financiën, energie en onderwijs. Hij woont in Rotterdam. Zijn toekomstig collega Hugo van der Wal werkt als senior beleidsadviseur op het ministerie van VWS. In zijn portefeuille zit onder meer het sociaal domein (WMO, jeugdzorg), en wonen.
Coen Derickx is namens de PvdA voorgedragen als wethouder. Hij wordt verantwoordelijk voor onder meer sport, cultuur en participatie. Derickx is nu nog werkzaam als gemeentesecretaris in de gemeente Loon op Zand. Anthon Timm behoudt zijn portefeuille met daarin economie, bereikbaarheid en mobiliteit.
Het is de bedoeling dat de nieuwe coalitie, bestaande uit SGP, CDA, PvdA, ChristenUnie, VVD en Krimpens Belang, op vrijdagochtend 26 juni haar coalitieprogramma presenteert.