• Er zijn al diverse producten ingezameld.
• Er zijn al diverse producten ingezameld.

'Witte Kerkje' steunt Voedselbank

schoonhoven • Bij het Witte Kerkje kunnen producten worden ingeleverd voor de Voedselbank.

“Door de coronacrisis komen steeds meer mensen financieel in de problemen en worden ze gedeeltelijk voor hun levensonderhoud afhankelijk van de Voedselbank”, verklaart Ab Rikkoert namens het Witte Kerkje. “Deze groep mensen, soms met kinderen, wordt snel groter.”

Het is volgens Rikkoert op dit moment moeilijk voor de Voedselbank om voldoende complete maaltijden samen te stellen. “Er is vooral behoefte aan producten zoals rijst, macaroni, groente, houdbare zuivel en vlees in blik. Belangstellenden kunnen de producten inleveren in het Witte Kerkje. Die is hiervoor van maandag t/m vrijdag geopend tussen 19.00 en 20.00 uur.”

De afgelopen maanden was er in het kerkje aan De Montignylaan 18 te Schoonhoven een kleinschalige inloop voor inwoners uit de wijk. Rikkoert: "Uiteraard werd hierbij rekening gehouden met de maatregelen die zijn opgesteld door het RIVM. De openstelling wordt door bezoekers als waardevol ervaren en geeft steun in moeilijke tijden.”

Predikant Jeroen Hagendijk wil de openstelling ook komende maand voortzetten. Iedereen is welkom om tussen 19.00 en 20.00 binnen te lopen voor stilte, bezinning of een praatje. Wie praktische hulp nodig heeft of een luisterend oor: nietalleen.nl, pd.depater@hgwl.nl of 0800-1322.