• Eva Oudenaarden in haar nieuwe salon.
• Eva Oudenaarden in haar nieuwe salon. Foto: Marloes Niemeijer

Eva Oudenaarden opent Huidstudio Bliss

schoonhoven • In een fraai en karakteristiek pand aan de Voorhaven opende Huidstudio Bliss half mei de deuren. Eva Oudenaarden wil met de trendy, maar vooral sfeervolle salon haar cliënten verwennen met een waardevol moment voor zichzelf.

‘Wat een prachtige salon. Een fantastische entourage bij dito behandeling!’ En: ‘Dit is precies wat ik nodig heb. Prima producten, rust en ontspanning. Een absolute aanrader’. De reacties van klanten op de website van Bliss liegen er niet om. Het stemt Eva uiteraard tevreden: “Bliss, wat in het Engels ‘geluk’ of ook wel een gevoel van well-being betekent, is bedoeld voor dames die net wat extra luxe willen. Mijn salon staat voor huidverbetering op natuurlijke wijze. Tijdens de behandeling, waarbij de deur op slot gaat en het gordijn dicht, wil ik cliënten laten ontsnappen aan de drukte van alledag.”

De gediplomeerde allround schoonheidsspecialiste en visagiste waagde de sprong van een schoonheidssalon aan huis (in Thiendenland, Schoonhoven) naar hartje Zilverstad. “Dit is heel wat anders dan de verbouwde slaapkamer, die ik eerst tot mijn beschikking had”, kijkt ze om zich heen. “Toen we dit pand -Voorhaven 7- konden kopen was ik gelijk verliefd. Beneden konden we de salon realiseren die ik voor ogen had en op de bovenetage wonen we. Dit is zo’n gaaf karakteristiek pand. Hendrix en Versteeg Interieurconcepten, hier op de hoek, heeft het geheel naar mijn wens ingericht. Ik wilde een combinatie van modern en rustig, met lichte, zachte kleuren. Het moest de juiste setting zijn voor mijn behandelingen en producten. Dat is volgens mij gelukt.”

Het is een understatement. De salon zou in welke gerenommeerde winkelstad dan ook niet misstaan. “Een bezoek aan mijn huidstudio moet een uitje zijn. Ik wil cliënten een moment voor zichzelf geven”, zegt Eva, die voorheen onder andere bij de Bijenkorf ervaring opdeed.

De behandelingen zijn heel gevarieerd: van het epileren en stylen van de wenkbrauwen tot een uitgebreide gezichtsbehandeling en van een bindweefselmassage, al dan niet in kuurverband, tot ontspannen massages voor het lichaam. Eva: “Tevens verzorg ik desgewenst visagie en geef ik make-up advies." De producten in de salon heeft ze met veel zorg uitgekozen. "Alles wat hier aan verzorgingsproducten staat is vrij van parabenen (chemische stoffen) en sulfaten (reinigers) en vindt zijn oorsprong in natuurlijke ingrediënten. Zowel de huidverzorgingsproducten als make-up en geuren."

De coronacrisis deed Eva wel even schrikken. “Ik moest gelijk de deur van mijn salon aan huis sluiten. Toen de datum bekend werd dat de maatregelen versoepeld zouden worden hebben we aan de Voorhaven flink doorgewerkt om op 18 mei open te gaan. Een officiële opening zat er helaas alleen voor een select gezelschap in. Ik werk nu met een mondkapje op en let uiteraard extra op hygiëne. Onder andere alle apparatuur wordt na iedere behandeling gedesinfecteerd.”

Wat Eva betreft zit ze hier prima op haar plek: “Ik wil me vooral blijven ontwikkelen en deze salon verder uitbouwen. Ik hoop dat Bliss een begrip wordt in de regio. “ Alle informatie: www.huidstudiobliss.com


Robert van der Hek