Pontje vaart weer

ammerstol • Het veerbootje Af en Toe vaart weer iedere zondag van 11.00 tot 17.00 uur tussen Ammerstol en Groot-Ammers. Er wordt vanwege de coronamaatregelen wel gevaren met een beperkt aantal passagiers.


Pubquiz en filmavond

haastrecht • Concordia’s Pubquiz gaat vrijdag 19 juni (20.00 uur) opnieuw digitaal. Na de succesvolle try-out waren alle deelnemers enthousiast voor nog een keer. Meedoen kan vanuit huis, met de hele familie. Dit keer is er geen leeftijdsgrens. De winnaar krijgt -mits in Haastrecht woonachtig- een bijzondere verrassing.

Een basisticket kost 5 euro per team. De aanschaf van extra steuntickets zou Concordia helpen om de financiële strop door het coronavirus enigszins te beperken.

Een dag eerder, donderdag 18 juni, vindt de eerste Concordia Filmavond plaats in Theater Concordia na de lockdown. Op het programma staat ‘Parasite’. De film vertelt het verhaal van de werkloze Ki-taek en zijn gezin. Zij leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.

In verband met de coronamaatregelen worden de kaartjes per twee verkocht. Deze mensen kunnen naast elkaar, met de andere bezoekers op gepaste afstand, de film bekijken.

Meer info over beide activiteiten: www.theaterconcordia.nl


Kirsten Jaarsma neemt ontslag

krimpen a/d ijssel • Wethouder Kirsten Jaarsma van Krimpen aan den IJssel heeft donderdag haar ontslag aangeboden.

In de ontslagbrief die ze heeft overhandigd aan burgemeester Martijn Vroom schrijft ze dat de achterliggende periode veel van haar heeft gevergd. Ze geeft aan dat ze op het punt is gekomen dat ze haar gezondheid prioriteit moet geven. Jaarsma was de afgelopen twee jaar portefeuillehouder van jeugd, cultuur, afvalinzameling, volksgezondheid en wonen.

Het vertrek van Jaarsma kan niet los worden gezien van de vorming van van een nieuwe coalitie die op 2 juli wordt beëdigd. De coalitie bestaat uit SGP, VVD, CDA, PvdA, Krimpens Belang en de ChristenUnie. Stem van Krimpen, winnaar van de laatst gehouden gemeenteraadsverkiezingen, viel bij de vorming buiten de boot.


Intimiderende appjes na debat

krimpen a/d ijssel • Een raadslid heeft na een debat over de vorming van een nieuwe coalitie in Krimpen aan den IJssel intimiderende appberichten ontvangen.

Dat verklaarde burgemeester Martijn Vroom donderdagavond tijdens de raadsvergadering. De appjes kwamen vanuit de gemeenschap. "Ik ga geen namen noemen, maar de berichten waren behoorlijk indrukwekkend", aldus Vroom.

Hij benadrukte dat raadsleden zich niet belemmerd mogen voelen in hun raadswerk en in alle vrijheid moeten kunnen zeggen wat ze willen. "Het is heel ernstig dat dit is gebeurd, daar moeten we echt afstand van nemen."