• De Gouden Leeuw is overgenomen door  slijterij en wijnhandel De Bodega.
• De Gouden Leeuw is overgenomen door slijterij en wijnhandel De Bodega. Foto: wijntjesfotografie.nl

Slijterij en wijnhandel De Bodega opvolger van De Gouden Leeuw

'Onderscheiden in ieder segment'

stolwijk • De drankenwinkel, die gevestigd is in een knus pand Achter de Kerk en al 35 jaar een begrip is in de regio, gaat verder onder de naam De Bodega Stolwijk.

Leen van Wijk (56) is al sinds 1980 werkzaam binnen het slijtersvak. Hij behaalde de nodige diploma’s in zijn geliefde branche. Alcoholische dranken hebben geen geheimen voor hem. Hij mag zich naast vinoloog ook liquorist - een specialist van binnen- en buitenlands gedistilleerd en likeuren - noemen. Met heel Stolwijk gaat Van Wijk vanaf de feestelijke opening op vrijdag 5 juni zijn kennis delen.


Uitdagingen

Met de opgebouwde vakkennis openden de ondernemer en zijn vrouw Wilma in 2006 hun eerste slijterij en wijnhandel in Capelle aan den IJssel. “Met de keuze voor de naam De Bodega hield ik de optie open om meerdere zaken te openen”, vertelt Van Wijk, die van uitdagingen houdt. “Een paar jaar geleden is onze zoon Erwin, de net als ik de benodigde vakgerichte studies volgde, aan de slag gegaan in de tweede slijterij en wijnhandel in Nieuwerkerk."


Stolwijk is de derde vestigingsplaats van De Bodega. "Wij zijn volledig zelfstandig en zodoende niet gebonden aan bepaalde importeurs, waardoor we een hoogwaardig assortiment aan kunnen bieden. Ik wil me namelijk onderscheiden in ieder segment binnen mijn vakgebied. De Bodega heeft 250 biersoorten van voornamelijk Nederlandse bierbrouwerijen - ook de regionale - op voorraad. Er zijn bij ons standaard 500 whiskymerken en tussen de 350 en 400 wijnen te koop. De wijnafdeling verhuist naar de notenbar, die op een kleiner oppervlakte intact blijft. Mijn drijfveer is om mooie producten te verkopen, die een toegevoegde waarde zijn voor gezelligheid en een juiste sfeer.”


Leen en Wilma van Wijk hebben er alle vertrouwen in dat dit ook in Stolwijk gaat lukken. Dianne den Ouden-Gelderblom, die al jaren de vaste medewerker is van de vorige eigenaren Inez en Jasper Verdoold, wordt het gezicht van de winkel. “De overige uren worden opgevuld door mijzelf en onze zoon Erwin”, vervolgt van Wijk senior. “Zo nodig kunnen wij te allen tijde een beroep doen op de familie Verdoold, met wie wij een prima band hebben. Ook hopen wij de relatie die De Gouden Leeuw heeft met de bedrijven in Stolwijk en omgeving met betrekking tot relatie- en kerstgeschenken te kunnen continueren. Onze webshop www.debodega-vanwijk.nl is een verlengstuk van onze winkel. Hierop staan voornamelijk onze eigen importproducten, zoals Franse cognacs, de Schotse whisky’s, gins en likeuren. In de toekomst hopen wij ook net als in onze andere winkels proeverijen te gaan organiseren. Dat zit er in verband met de coronacrisis even niet in. We gaan kijken hoe de winkel, waarvan de openingstijden hetzelfde blijven, zich gaat ontwikkelen. Uiteraard houden we rekening met de richtlijnen van de RIVM. We hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Ik heb er alle vertrouwen in, dat wij met ons concept ook in Stolwijk succesvol zullen zijn.”


q www.debodega-vanwijk.nl

Wim Kroone