Klein Boveneind weer open

krimpen a/d ijssel • Kinderboerderij Klein Boveneind in Krimpen aan den IJssel gaat op dinsdag 2 juni weer open voor publiek.

Wel worden er aangepaste openingstijden gehanteerd en zijn bezoekers alleen welkom met een reserveringsticket. Een ticket is telefonisch aan te vragen via: 0180-511454 (dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur). De kinderboerderij is open van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 13.30 uur en van 14.00 tot 15.30 uur. Bezoekers moeten zich tijdens hun bezoek houden aan de aangegeven routes. Kinderen mogen alleen de kinderboerderij bezoeken onder begeleiding van een volwassene. Het advies aan mensen die last hebben van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging, is om thuis te blijven. Naar het toilet gaan is mogelijk, maar de kinderboerderij raadt aan dit thuis te doen.


Zorgen over aanrijtijden ambulance

krimpen a/d ijssel • D66 en SGP hebben donderdag tijdens de raadsvergadering opnieuw hun zorgen geuit over de ondermaatse aanrijtijden van ambulances naar Krimpen aan den IJssel.

In 15 tot 20 procent van de gevallen haalt de ambulance de wettelijke aanrijtijd van 15 minuten niet. Via een amendement op een brief van de gemeenteraad aan de veiligheidsregio vragen de partijen, net als in 2018, om de zorgen over deze situatie onder de aandacht te brengen. “Wij pleiten voor blijvende aandacht voor dit onderwerp", aldus Larry Köster (D66). "Krimpen ligt aan de rand van de veiligheidsregio en dat maakt de situatie extra lastig.”


Adriaan van Beek (SGP) licht toe: “Concreet vragen wij de veiligheidsregio om te onderzoeken of een ambulancepost dichterbij of zelfs in Krimpen op korte termijn haalbaar is.” Het amendement werd door een meerderheid van de raad gesteund, met uitzondering van Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen.


AED gestolen uit entreegebouw

krimpen a/d lek • Uit het entreegebouw van recreatiegebied Krimpenerhout in Krimpen aan de Lek (bij de surfplas) is afgelopen dagen een AED gestolen. Dat meldt een boswachter van Staatsbosbeheer. Het apparaat, dat kan worden ingezet bij noodgevallen, is met veel geweld weggehaald uit het kastje dat met een cijferslot is te openen. De boswachter spreekt van een ‘trieste daad’. Het entreegebouw is eerder dit jaar opgeleverd. In het gebouw is behalve een ontmoetingsplaats ook een toiletvoorziening aanwezig.