• Michiel Boon en Marloes Boele: dineren in 'Parijs'.
• Michiel Boon en Marloes Boele: dineren in 'Parijs'. Foto: Jan Timmer

Lekkerr biedt gasten unieke vakantiebeleving

schoonhoven • Een vakantie naar zonnige of verre oorden is dit jaar een stuk minder vanzelfsprekend dan vóór de coronacrisis. Voor wie tóch dat vrije vakantiegevoel en het bijbehorende culinaire genot wil ervaren heeft Lekkerr in Schoonhoven dé oplossing: 'cocoon-dining' in de sfeer van Parijs, Rome, Tokio, Ibiza en het Amazonegebied.

'Cocoon-dining' is een idee van Marloes Boele van MDesigns uit Schoonhoven. Boele ontwerpt in het dagelijks leven interieurs voor cruiseschepen en een regelmatige gast van restaurant Lekkerr aan de Haven 14 in haar woonplaats. "Toen de coronamaatregelen er half maart toe leidden dat de horeca de deuren moest sluiten voor gasten, ben ik eens gaan nadenken over hoe je na heropening kunt ondernemen in een anderhalve meter samenleving zonder dat je zaak aan beleving, sfeer en gastvrijheid inboet", vertelt ze.


Setting

"Overal om je heen zag je plastic schermen en schotten worden aangesleept. Mij sprak dat totaal niet aan. Er moest een andere oplossing te vinden zijn, bedacht ik me. Zo kwam ik tot een modulair systeem, bestaande uit een stalen frame, beglazing en bedrukte zij- en achterwanden. Het resultaat zijn knusse 'hokjes' waar je in een uiterst sfeervolle setting kunt dineren met twee tot en met zes personen en uiteraard onder de voorwaarden die het RIVM stelt."


Themakamers

Marloes Boele dropte haar visie op het restaurant bij Michiel Boon en zijn Lekkerr-compagnon Marcus Brand. Die reageerden meteen enthousiast. "Ik liep al een paar weken rond met het idee om ons restaurant in te delen in thema-kamers. Dankzij de oplossingen die Marloes aandroeg, konden we dat waarmaken. We hebben nu vijf thema-rooms in Lekkerr. In de ene waan je je op Ibiza, in de ander in Tokio. Maar je kunt hier ook dineren in de ambiance van het Amazone-gebied (inclusief junglegeluiden), je laten onderdompelen in 'Rome' of genieten van het mondaine Parijs. Uiteraard hanteren we bij alle 'themalanden' een eigen specifieke kaart met de lekkerste gerechten en de heerlijkste dranken. Het idee erachter: ga met Lekkerr op vakantie! Veel mensen zijn de laatste maanden gewend geraakt om thuis te blijven. Wij willen ze positief prikkelen om hun huis te verlaten en te genieten van een culinaire belevenis in een ambiance die helemaal aansluit bij je vakantiegevoel. Gezien de gestaag binnen komende reserveringen, denken we dat dit concept een succes wordt."

Aantrekkelijk

Lekkerr heeft niets aan het toeval overgelaten. Niet alleen het interieur van het restaurant onderging met haar dining-rooms een aantrekkelijke metamorfose, ook de website www,lekkerrevenweg.nl oogt feestelijk. Via de site kun je een all-in arragement voor twee uur boeken voor één van de vijf themakamers, ook wel 'bestemmingen' genoemd. Deze zijn te boeken voor minimaal twee en maximaal zes personen. In de (grotere) Amazone-kamer kunnen maximaal tien mensen een plekje vinden.


"Om van de themakamers gebruik te maken is een reservering noodzakelijk", zegt Michiel Boon. Na reservering ontvang je een 'boarding pass'. Die neem je mee naar het restaurant om daar eerst plaats te nemen in een vliegtuigstoel waar je instructie krijgt van onze speciale 'stewardess'. Zo om je pas echt in de vakantiesfeer. Tijdens je verblijf in Rome, Tokio, etcetera krijg je ook de gelegenheid om voor 5 euro ansichtkaarten te versturen naar vijf verschillende adressen en na afloop van je diner is er voor elke gast een souvenir. Hilarisch toch? Echt, wil je het vakantiegevoel met alles erop en eraan, dan moet je in Lekkerr zijn!"


Jan Timmer