• Dillan Heijnen en zoon Logan op de bank in de tuin.
• Dillan Heijnen en zoon Logan op de bank in de tuin. Foto: Jan Timmer

Keeper verheugt zich op zijn rentree

Dilian Heijnen terug bij vv Lekkerkerk

lekkerkerk • Daarmee komt een vrolijk einde aan een korte speurtocht naar een nieuwe doelman. Huidig eerste keeper Robin Schiedon gaf enkele weken geleden immers aan zijn heil bij vv Schoonhoven te gaan zoeken. Dat gat is nu opgevuld met de komst van Heijnen, die daarmee terugkeert naar de club die hij al eerder twee seizoenen diende. “Dat was in de tijd waarin Fred van Zon nog hoofdtrainer was”, blikt Heijnen terug. “Ik bewaar mooie herinneringen aan de sfeer en onze winst in de nacompetitie, waardoor we destijds naar de vierde klasse promoveerden. Minder prettig was dat ik een groot deel van mijn eerste periode bij vv Lekkerkerk geblesseerd doorbracht. Een schouderprobleem maakte keepen een tijd onmogelijk.”

Ledenlijst

Eenmaal weer fit verkaste Dillan Heijnen naar Neptunus Schiebroek om vervolgens te switchen naar zaterdageersteklasser Heinenoord, de club waar hij nog altijd op de ledenlijst staat, maar waarvoor hij sinds half maart geen wedstrijd meer speelde vanwege de corona-maatregelen.


In de tussentijd verheugt Dillan Heijnen zich op zijn rentree bij vv Lekkerkerk, club in het dorp waar hij inmiddels alweer zestien jaar woont. “Mijn terugkeer is een bewuste keuze. Ik kom terecht in een bekende en vertrouwde omgeving, die bovendien op vijf minuten fietsen van mijn huis ligt. Ook speelt mee dat mijn vrouw en ik sinds anderhalf jaar een kind hebben: zoon Logan. Wat is er nu fijner dan die zoveel mogelijk te zien! Tot slot spreken de ambities van Lekkerkerk me aan. De club wil zich ontwikkelen tot een solide derdeklasser met uitzicht op meer. Als ik zo naar de selectie kijk, dan is dat een haalbaar streven.”


Jan Timmer