Zorgboerderij reikt prijsjes uit


FOTO ZORGBOERDERIJ BOGAARD

stolwijk • Zorgboerderij Bogaard had de afgelopen periode voor de deelnemers iedere week een challenge in petto. Afgelopen week was de prijsuitreiking.

De zorgboerderij aan de Benedenheulseweg in Stolwijk heeft zo’n negen actieve deelnemers. Dit zijn jongeren die, vooral op zaterdag, meewerken en spelen op en rond de boerderij. Toen de zorgboerderij half maart helaas dicht moest in verband met de coronamaatregelen bleef het contact behouden. ‘Boerin Lenie' zorgde elke week voor een leuke, uitdagende challenge, waaraan enkele gasten enthousiast mee deden. Inmiddels mogen er weer (kleine) groepjes komen. Zo kon zaterdag de prijsuitreiking plaatsvinden van de challenges. Levi won de hoofdprijs met zijn foto van de meest originele toren. Hij had namelijk de bankstellen van zijn moeder opgestapeld, en was daar bovenop geklommen.


Versoepeling bezoekregeling

regio • Zorgpartners ziet naar aanleiding van het versoepelen van de maatregelen tegen het coronavirus mogelijkheden om onder voorwaarden weer beperkt bezoek mogelijk te maken in de verpleeghuizen. Zo informeren de directeuren van De Waterpoort (Krimpen aan de Lek), Gouwestein, Irishof, Prinsenhof (Gouda) en Slothoven (Bergambacht) uiterlijk begin deze week de 'eerste contactpersonen' uitgebreid over de nieuwe regeling voor beperkt bezoek op die locaties. Voor verpleeghuizen waar cliënten met COVID verblijven, wacht Zorgpartners een aangepaste regeling van het kabinet af. Er is goede hoop dat dit binnen afzienbare tijd gebeurt.


Kennismakingslessen

regio • In samenwerking met het onderwijs organiseren instructrice Rachel Dekker en assistenten vanaf juni gratis buiten-kennismakingslessen om kinderen en ouders kennis te laten maken met het educatief sport- en beweegaanbod. Team Daeryon heet belangstellenden welkom tijdens de open lessen in Bergambacht en Schoonhoven De lessen worden gegeven op de maandag- en donderdagmiddag. Aanmelden via: daeryon@ziggo.nl


Clinics meidenvoetbal

ouderkerk • VV Spirit organiseert op de zaterdagen 13, 20 en 27 juni weer meidenvoetbalclinics. Van 10.30 tot 11.30 uur verzorgen Spirit-trainsters en -speelsters leuke voetbaloefeningen. Iedereen geboren tussen 2004 en 2015 kan zich inschrijven, ook niet-leden dus. Deelname is gratis. Mail naam en geboortedatum naar meidenvoetbal@vvspirit.nl of app naar 06-51460578.