‘Dementie en thuis wonen in coronatijd’

regio • Zorgorganisatie Vierstroom houdt op woensdag 10 juni van 14.30 tot 16.00 uu een (online) informatie- en gespreksmiddag over ‘dementie en thuis wonen tijdens coronatijd’.

Elvira Blanken, als ergotherapeut gespecialiseerd in dementie, en Cora Heppe, programmacoördinator van ontmoetingscentrum Zilverplein in Schoonhoven, gaan met mantelzorgers in gesprek en bespreken wat hen bezighoudt. Daarnaast zullen ze uitleg geven op welke wijze zij werken en kunnen zij zo mogelijk bruikbare tips geven. Cora Heppe: “In het ‘oude normaal’ geeft vergeetachtigheid door dementie zowel psychische als lichamelijke problemen. In het dagelijks leven worden mensen en hun mantelzorgers hier regelmatig mee geconfronteerd. In het ‘nieuwe normaal’ in deze coronatijd zijn we allemaal op zoek naar een nieuw evenwicht. Hoe houd je overzicht, hoe kan iemand met vergeetachtigheid nog het gevoel van grip op hun eigen leven hebben en waar loop je als mantelzorger tegenaan? Tijdens de informatiemiddag willen we de mantelzorgers de gelegenheid geven om ervaringen uit te wisselen en hen nuttige en praktische informatie te geven over welke mogelijkheden er zijn. Hierbij zullen praktische voorbeelden gegeven worden en is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.”


Aanmelden

Aanmelden voor de middag kan tot 8 juni via: 06-18753885 of e-mail: c.heppe@vierstroomzorgthuis.nl. Heppe: “Er is maximaal ruimte voor twaalf personen. Belangstellenden hebben een computer, tablet of smartphone nodig om in te loggen. Na aanmelding krijgen zij een digitale link doorgestuurd waarmee zij toegang krijgen tot de digitale ontmoetings- en gespreksruimte. Vooraf is het mogelijk om te testen hoe het werkt.”