Aandragen voor een lintje

lopik • Inwoners van de gemeente Lopik kunnen vanaf heden vrijwilligers voordragen voor een Koninklijke onderscheiding in 2021.

"De behandeling van een voorstel kost veel tijd", weet Hanriëtte Bergstra namens de gemeente Lopik. "Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Voorstelformulieren voor Koninklijke onderscheidingen die tijdens de 'Lintjesregen 2021' worden uitgereikt, moeten uiterlijk 1 juli 2020 in het bezit van de burgemeester zijn. Het is aan te bevelen vooraf overleg te plegen met de gemeente Lopik of het voorstel haalbaar is en zo ja, over de wijze van indienen van het voorstel."
Vrijwilligers die bijvoorbeeld actief zijn binnen organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied dan wel mensen die door hun inzet verenigingen draaiend houden, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Voor meer informatie: Hanriëtte Bergstra, 0348-559993 of hanriette.bergstra@lopik.nl. Uitgebreide informatie over alle aspecten van het Nederlandse decoratiestelsel: www.lintjes.nl.