Mantelzorg magazine

regio • Mantelzorgers in de gemeente Krimpenerwaard, die geregistreerd staan bij hun welzijnsorganisatie, krijgen binnenkort een speciale uitgave van het Mantelzorgmagazine thuisbezorgd. Deze editie is speciaal gewijd aan het coronavirus in relatie tot mantelzorg. Wie vragen heeft over de eigen mantelzorgsituatie kan contact opnemen met een welzijnsorganisatie in de buurt: SWOK-midden (0182-350012), WON (0180-522045) of SWOS (0182-381886). Deze zijn alle werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar.


Studiezaal weer open

regio • Vanaf donderdag 14 mei is de studiezaal van het Streekarchief Midden-Holland weer (beperkt) open.

Dit is mogelijk door de versoepeling van de overheidsmaatregelen. Klanten kunnen op afspraak weer de Chocoladefabriek in Gouda bezoeken om onderzoek te doen en originele archiefstukken te raadplegen. Wel gelden er beperkingen en richtlijnen met betrekking tot de dienstverlening.

De openingstijden van de studiezaal zijn dinsdag tot en met vrijdag van 11.00-17.00 uur. "Bezoekers kunnen niet zo maar naar binnen lopen, maar maken via de mail of telefonisch een afspraak om noodzakelijk onderzoek te doen en archiefstukken te raadplegen", legt een woordvoerder uit. "Dit raadplegen kan gedurende een maximale periode van drie uur in de ochtend of middag en gebeurt per voorkeur alleen. Zo kunnen onderzoekers toch verder met hun archiefwerk."
De studiezaal is anders ingericht zodat medewerkers en bezoekers anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen bewaren. Daarnaast gelden er diverse voorschriften om de heropening mogelijk te maken.
De Chocoladefabriek is weer beperkt geopend. Alleen bibliotheekleden kunnen boeken lenen en inleveren. Het is nog niet mogelijk om te komen studeren of werken. Horecagelegenheid Kruim is nog tot 1 juni gesloten. Voor het hele gebouw geldt een maximumaantal bezoekers en strikte richtlijnen om de opening zo veilig mogelijk te maken voor zowel medewerkers als gasten. Voor meer informatie of het maken van een afspraak: info@samh.nl of 0182-521821.