• Deze bestelbus werd gebruikt bij de inbraak.
• Deze bestelbus werd gebruikt bij de inbraak. Foto: Politie Krimpenerwaard

'Verdrietig, maar ook gemotiveerd'

schoonhoven • 'Verdrietig, dat is wat ik ben en blijf', stelt Mariëtta van Bokhoven, eigenaresse van Hemels Goud, enkele dagen nadat er in haar edelsmederij werd ingebroken.

'Ik ben van slag maar ook gemotiveerd om door te gaan. Er is heel veel weg en veel stuk, dus ik zal even bezig zijn met de wederopbouw. Maar ik zie jullie snel terug', aldus Van Bokhoven via Facebook richting haar klanten.

De politie heeft buurtonderzoek gedaan en zoekt getuigen naar aanleiding van de op 4 mei gepleegde inbraak bij Hemels Goud. De inbraak was tot in detail voorbereid. Maandagmorgen 4 mei hoorden getuigen rond 04:25 uur glasgerinkel bij de juwelierszaak. Zij belden direct de politie. Toen agenten bij de locatie aankwamen troffen zij vernielde ramen en een bestelauto bij het pand van de juwelier aan.

De bestelauto, die mogelijk in de periode van 22 april tot 3 mei op de Madam Curiehof heeft gestaan, werd gebruikt om een raam op de eerste verdieping in te slaan en binnen te komen. Eenmaal binnen maakten de dieven sieraden buit en sloegen zij, als onderdeel van hun vluchtroute, de ramen op de begane grond in. Daarna reden de verdachten op een scooter richting het centrum.

Getuigen zagen twee personen met een slank postuur. Tijdens de inbraak droegen zij donkere kleding. Opvallend waren de (zak)lampjes die zij op het hoofd droegen.

Wie beeldmateriaal heeft dat bij het onderzoek kan helpen, of iemand kent die sieraden aanbiedt die mogelijk herleid kunnen worden naar deze inbraak, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844 of 0800-7000 (anoniem).