't Regiokoor repeteert online

lekkerkerk • Leden van 't Regiokoor uit Lekkerkerk mogen vanwege de coronacrisis niet samen repeteren. Daarom wordt er nu elke week online geoefend.

Het uit ongeveer honderd leden bestaande koor oefent normaal gesproken elke maandagavond in Amicitia te Lekkerkerk. Amicitia is echter gesloten en al zou het open zijn, zou er niet geoefend kunnen worden, omdat met zoveel leden de voorgeschreven anderhalve meter afstand tot elkaar niet gehandhaafd kan worden. Bovendien zijn de meeste leden wat ouderen en volgen zij het advies om thuis te blijven, terwijl juist deze groep behoefte heeft aan die sociale contacten.

Tablet

Er is nu een oplossing gevonden. Elke maandag kunnen de leden inloggen en onder leiding van dirigent Robbert van Sterkenburg thuis achter de computer of tablet repeteren. "Het is uiteraard geen ideale oplossing, maar er kan in ieder geval geoefend worden en men heeft ook nog contact met de andere leden, al is het dan op afstand", schrijft Bert Lammens, voorzitter van 't Regiokoor. "De leden zijn zeer enthousiast over deze opzet, al gaat er natuurlijk niets boven het gezamenlijke oefenen in Amicitia."


Winnaar verloting ontvangt beeld

lekkerkerk • Adrie en Marriet van Vliet uit Lekkerkerk zijn winnaar geworden van de verloting die BeeldenAtelierPierre onlangs hield.

Na de trekking, die op zaterdag 2 mei plaatsvond zonder publiek, kregen zij hun prijs - een beeld ter waarde van 400 euro - overhandigd. De opbrengst van de verloting was 360 euro. Dit geld zal Pieter Antonie van der Velden van BeeldenAtelierPierre overmaken naar stichting DierenLot. De expositie die de Lekkerkerkse beeldhouwer zou houden, is uitgesteld tot het voorjaar van 2021. Dat zal er wederom een verloting worden gehouden van één van zijn beelden. Degenen die een lot hebben gekocht, doen nog een keer gratis mee met deze tweede trekking mee. Binnenkort hoopt de beeldhouwer zijn beeldentuin aan de Wilhelminastraat 6 in Lekkerkerk weer open te kunnen stellen. Voor informatie: 0180-662389.