Virtuele vrijheidsrun

krimpen a/d ijssel • Atletiekvereniging MTK organiseerde woensdag een 'virtuele run' ter gelegenheid van 75 Jaar Vrijheid.

Trainer Marien de Keizer: "Het was de bedoeling dat we lopend het bevrijdingsvuur zouden ophalen in Wageningen. Dit om het te overhandigen aan de burgemeester. Na het ontsteken van de vuurschaal zouden dan de festiviteiten starten. Zoals bekend loopt het allemaal anders vanwege de coronamaatregelen. Toch wilden we 75 Jaar Vrijheid niet onopgemerkt voorbij laten gaan."
MTK-leden liepen tijdens woensdag in hun eigen omgeving (solo) een loopje. Marien: "Daarbij waren ze onderdeel van een team. De afstand die het team aflegde werd weergegeven op een kaart. Doel was een virtuele run te lopen van de Branderburger Tor in Berlijn naar Krimpen aan den IJssel. Dit om te benadrukken dat beide landen al langere tijd als goede buren samenleven." Eerder organiseerde de atletiekvereniging activiteiten zoals de Gedeeld Zweet Week en balkongym. De Keizer: "Gezien de grote belangstelling binnen de vereniging was deze activiteit alleen voor MTK-leden."