Schadeloosstelling na valpartijen

krimpen aan de Lek • Fietsers kunnen gerust uitkijken op de dijk ter hoogte van Noord 23 in Krimpen aan de Lek. Regelmatig gebeuren er op deze locatie ongelukken, omdat fietsers met hun voorwiel wegglijden over de ijzeren omlijsting van de daar liggende stelconplaten.

De gemeente Krimpenerwaard is in haar rol van wegbeheerder aansprakelijk gesteld door twee personen die letsel opliepen nadat ze met hun fiets onderuit waren gegaan op de Noord. Ze meldden zich na hun ongeval -waarbij ze respectievelijk een gebroken bovenarm en knieletsel opliepen- bij Ard Korevaar Personenschade. "Wij hebben namens hen de gemeente Krimpenerwaard aansprakelijk gesteld", vertelt personenschade-expert Ellis Verhoeven. "Die aansprakelijkheid is inmiddels erkend. De fietsers zullen worden gecompenseerd."

Verhoeven vermoedt dat meer fietsers ter hoogte van Noord 23 onderuit zijn gegaan en daarbij letsel opliepen. "Mocht dit het geval zijn, dan kunnen zij zich eventueel bij ons melden. Voorwaarde om de schade te verhalen is dat de fietser kan aantonen dat hij of zij over de stelconplaten op genoemde locatie is gevallen. Daarbij is het van belang dat iemand getuige is geweest van het ongeval of dat er een ambulance aan te pas is gekomen."

Meer informatie: 06-20000482/ellis@ardkorevaar.nl.