LEZERS SCHRIJVEN

'Van stap tot stap'

Van stap tot stap, lopend in het donker, de passen tellend, naar het einde van de weg.
Honger , angst , eenzaamheid, heimwee, zoekend naar steun, wankelend op de richel tussen leven en dood, tussen toen en dan.
De weg is niet meer, je zakt in het niets, je hangt tussen het hier en daar, wachtend, berustend in het nu.
Plots een stip in de verte, licht in donker, een tinteling door lichaam en ziel, je voelt je gedragen door de tijd en wacht op morgen.
Het licht wordt steeds feller, de zon komt op, steunend op oneindigheid, tijdloos, naar het einde van de weg.
Na het donker het licht, de eeuwige overwinnaar.
De stappen zijn gezet, het einde van toen naar morgen, een nieuw begin, vrede.

Joop van Dommelen, Haastrecht
(in het kader van 75 jaar vrijheid)


Jeugd kan tennisbaan weer op

lopik/benschop • Na een sluiting van ruim zes weken kan bij zowel TV Benschop als TV Lopik de jeugd t/m 18 jaar de tennisbaan weer op.

"Na de aankondiging van premier Mark Rutte zijn beide verenigingen aan de slag gegaan met de door NOC/NSF en KNLTB opgestelde protocollen en het opstellen van interne richtlijnen", meldt Marc Dudink, voorzitter van TV Lopik, namens beide tennisverenigingen. "Dankzij de medewerking van het crisisteam van de gemeente Lopik zijn de plannen zeer snel goedgekeurd en konden beide tennisparken open voor de jeugd."

TV Lopik is vrijdag gestart met het geven van lessen en het faciliteren van het vrij spelen. Vervolgens is de komende weken het park iedere vrijdagmiddag open.

Bij TV Benschop werd dinsdag 5 mei gestart met lessen en vrij spelen. Beide onderdelen worden in Benschop op de dinsdag en woensdag afgewerkt. Marc Dudink: "Uiteraard gelden er vanwege het coronavirus nog wel de nodige regels en beperkingen, maar dat mag de pret voor de jeugd niet drukken."

Tennis is na voetbal nog steeds de populairste sport van Nederland. Dudink: "Om niet-leden de kans te geven kennis te maken met de tennissport bieden beide verenigingen de mogelijkheid tot het volgen van vier proeflessen en de gelegenheid gedurende die periode vrij te spelen voor een interessante pakketprijs. Bij voldoende belangstelling zal hiervoor in Lopik het tennispark ook op woensdagmiddag voor les en vrij spelen worden geopend."

Meer informatie hierover:
www.tvbenschop.nl en www.tvlopik.nl