Schoonhovense blijft schrijven

schoonhoven • Vrijdag verscheen 'Reis door Georgië en Armenië', het nieuwste boek van Marja Vos. Een reisverhaal dit keer. De auteur: "Ik begrijp dat reizen nu even een ver-van-mijn-bed show is, maar wat is er heerlijker in deze moeilijke tijd dan lekker wegdromen met een boeiend boek?" 'Reis door Georgië en Armenië' kost 16,99 euro en is te bestellen bij www.boekscout.nl en bij iedere boekhandel onder vermelding van ISBN-nr 978-94-640-3207-9. In Schoonhoven is het verkrijgbaar bij boekhandel Bruna, in de Lopikerstraat.


Rommelmarkt gaat niet door

willige langerak • In verband met de coronamaatregelen gaat de rommelmarkt van Willige Langerak op zaterdag 29 augustus niet door. Per half maart is de organisatie gestopt met het ophalen van spullen en dat zal tot nader orde ook zo blijven. Voor meer informatie: 0182-383617.


Geen 'Nog Harder'

lopik • Geen evenementen tot 1 september, dus ook geen Nog Harder Lopik. 'Maar het belangrijkste is uiteraard de gezondheid van onze vrijwilligers, bezoekers en deelnemers. #Staysafe & keep on trucking!', laat de organisatie weten.


Streep door L'waard-toernooi

cabauw • Het was alweer vier jaar geleden en vv Cabauw had er dan ook zin in om het Lopikerwaard-toernooi op 13 juni te organiseren, maar ook hier gaat vanwege de coronacrisis een streep door. Het wordt nu een jaar doorgeschoven. 'Alle mooie plannen die we hadden bewaren we dus voor 2021', aldus de jeugdcommissie van vv Cabauw.


Oudgedienden terug

berkenwoude • Hekkensluiter FC Perkouw hield lange tijd rekening met een seizoen in de vierde klasse. Door de besluitvorming van de KNVB omtrent de coronacrisis om de competitie stop te zetten en geen kampioenen en degradanten aan te wijzen, blijft de dorpsclub uit Berkenwoude derdeklasser.

Achter de schermen is de afgelopen periode hard gewerkt om een representatief derde klasse-elftal op de been te brengen. Met Marc van der Zee, die scheidend trainersduo Frans Schaap/ Wouter Goossens opvolgt, komt er een oude bekende terug als trainer. Daarnaast heeft ook een aantal oudgedienden aangegeven volgend seizoen weer bij FC Perkouw te komen spelen. Van het Schiedamse Kethel Spaland komen Ruben de Vries, Eelco van Viersen en Wouter Bonke. Na een seizoen RVC'33 versterkt Stef de Goede weer de Perkouwse gelederen. Kevin Guttink en Julian van Lith keren terug van Spirit en na een jaar Lekkerkerk komt Gianni Wijting weer in het geel-zwart acteren. Deze spelers moeten de jonge selectie voorzien van een kwaliteitsimpuls en dienen het gemis van Christiaan Schrader (Spirit), Wouter Goossens (Abbenbroek) en Maarten Adriaanse (stopt) op te vangen.
"Na een sportief lastig jaar gloort er weer een mooie sportieve toekomst voor de club," aldus FC Perkouw-voorzitter Wim van Wijngaarden jr. "Het is mooi dat deze jongens weer voor FC Perkouw uit willen komen. Ze kunnen een mentorrol op zich gaan nemen, waardoor de jonge groep naar een hoger niveau getild wordt."