Lintje voor zeventien inwoners gemeente Krimpenerwaard

krimpenerwaard • Burgemeester Roel Cazemier maakte vrijdag de namen bekend van inwoners die dit jaar een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Het is de bedoeling op een later tijdstip alsnog een passende feestelijke bijeenkomst te organiseren.

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:

Ko de Jong (64) - Berkenwoude

Voor zijn verdiensten voor de Gereformeerde Gemeente Berkenwoude, voor de Zending Gereformeerde Gemeente en zwemclub Berkenwoude.

Adrie v/d Graaf-van Wijnen (73) - Lekkerkerk

Zij is bijna 25 jaar vrijwilliger – in de breedste zin van het woord - bij de Zonnebloem, afdeling Krimpenerwaard. Tevens is ze ruim 20 jaar lid van Vrouwen van Nu Lekkerkerk (ruim vijf jaar bestuurslid).

Ina van Duijvendijk-van der Wal (63) - Ouderkerk aan den IJssel.

Zij is bijna 45 jaar vrijwilligster bij vv Spirit. Ze is een spin in het web van de voetbalvereniging.

Adrie van Dommelen- de Gruijl (69) - Haastrecht

Ruim 38 jaar geeft zij leiding aan de seniorensoos van de Gereformeerde kerk in Haastrecht. Voor Zangkoor Te Deum Laudamus was ze 14 jaar penningmeester.

Jan Boer (52) - Stolwijk

Jan Boer zet zich acief in voor vv Stolwijk, IJsclub Stolwijk, Oranjevereniging Stolwijk, Speelweek Stolwijk, St. Local Heroes Obstacle Run en Comité Jaap van Dirke Peperkoekshow. Daarnaast was hij lid van de Sportraad Vlist en minstens 25 jaar Zwarte Piet.

Pieter Boevé (54) - Gouderak

Na meer dan 30 jaar stopt Pieter Boevé als vrijwillig brandweerman bij brandweerpost Gouderak. Hij was daarnaast o.a. voorzitter van de personeelsvereniging Altijd Paraat.

Aart Verdoold (62) - Stolwijk

Verdiensten voor de Nederlandse Brandwonden Stichting (organisator collecteweek), de Kerst-Inn op Tweede Kerstdag (voor eenzame mensen), het ZuidHollandKoor en Hervormd Centrum Rehoboth.

Gerda van Krieken-Kruiswijk – Vlist (69)

Gedecoreerde is actief voor de activiteitencommissie van PG De Hoeksteen in Schoonhoven, zet zich in als horeca-vrijwilliger voor het Zilvermuseum, is secretaris van de stichting ter bevordering van het verenigingsleven in Vlist en is een zeer actief lid van de Vlister Vrouwenvereniging en toneelgezelschap De Dotters.

Gerrit Oudijk (72) – Berkenwoude

Ruim 16 jaar actief als scriba en kerkrentmeester in de Nederlands Hervormde Gemeente van Berkenwoude en hij was 37 jaar penningmeester en secretaris van IJsclubvereniging Nooit Gedacht. Verder rijdt hij wekelijks op de buurtbus en was hij penningsmeester van Oranjevereniging Juliana.

Arie Sterk (58) - Ouderkerk a/d IJssel

Gedecoreerde speelde een belangrijke rol in de succesjaren van de Ouderkerkse jeugdsoos La Grotta. Andere verdiensten: organisatie speelweek; actief bij de Sinterklaasintocht, Koninginnedag, de 4 en 5 mei-vieringen en de allegorische optocht. Hij maakt deel uit van het bestuur van IJsclub Eendracht Maakt Sterk en het districtsbestuur Krimpenerwaard van de KNSB. Hij is gediplomeerd starter tijdens schaatswedstrijden en voorzitter van de skeelerorganisatie Krimpenerwaard.

Marco van der Vegt (48) – Haastrecht

Hij is al meer dan 20 jaar brandweervrijwilliger van korps Haastrecht en levert niet alleen als brandweerman maar ook als persoon een grote bijdrage aan de saamhorigheid van de post.

Nel den Boer-van Krimpen (70) – Krimpen a/d Lek

Ze was leesmoeder, organiseerde festiviteiten en was lid van de ouderraad van de basisschool. Tevens maakte/maakt ze zich verdienstelijk voor gymnastiekvereniging Sparta, tennisvereniging TVKL, de historische vereniging van Krimpen aan de Lek en vv Dilettant.

Jaap van Vliet (71) – Stolwijk

Hij heeft zich de afgelopen 28 jaar onder andere ingezet als diaken, (jeugd)ouderling en kerkrentmeester bij de Hervormde Gemeente in Stolwijk. Ook was hij eindverantwoordelijk voor de verbouwing van de bovenverdieping van het verenigingsgebouw. Hij zorgt ervoor dat de uitzendingen van de kerkdiensten op de website van de kerk geplaatst worden.

Cornelis Verstoep (77) - Stolwijk

Hij was van 1965 tot 1992 vrijwillig brandweerman in buurtschap 'Beijersche'. Tevens was/is hij bestuurslid van buurt- en oranjevereniging Prinses Margriet, damclub Jong en Oud te Stolwijk (voorzitter), hengelsportvereniging 'Mooi Weer Vissers' (voorzitter) en volkstuinvereniging Polderzicht in Stolwijk. De Stichting Vlister Openlucht Baden kan ook altijd een beroep op hem doen als het om technische zaken gaat.

Gijsbert Mourik (46) - Gouderak

Hij is ruim 22 jaar in dienst van de vrijwillige brandweer in Gouderak. In deze periode stond hij 24/7 klaar voor de maatschappij en specifiek voor de Gouderakse gemeente en omliggende kernen.