Aanranding en poging tot ontvoering

schoonhoven • In Schoonhoven heeft zaterdag tussen 23.20 en 23.40 uur een aanranding en een poging tot ontvoering plaatsgevonden.

Bij de twee afzonderlijke incidenten gaat het waarschijnlijk om dezelfde daders. De slachtoffers zijn twee jonge vrouwen. Bij de aanranding op de Spoorsingel of Opweg werd het slachtoffer vastgepakt door twee mannen met donkere kleding aan. Ze hadden capuchons over het hoofd. De vrouw werd betast, maar vocht terug. Vermoedelijk doordat er een voorbijganger met hond aan kwam lopen gingen de mannen ervandoor.

Bij de vermoedelijke poging tot ontvoering -bij de bushalte van Schoonhoven Noord (mr. Kesperplein)- werd het slachtoffer benaderd door een persoon die uit een donkerkleurig busje kwam. De vrouw wist zich los te trekken en weg te komen. De aanvaller droeg ook een capuchon over het hoofd. De poltie wil naast de voorbijganger met de hond ook andere getuigen spreken die rond de genoemde tijdstippen iets verdachts hebben gezien: 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).