• André van Vliet.
• André van Vliet. Foto: Jan de Rooij

Bevrijdingsconcert online beluisteren

polsbroek • De coronacrisis zette in eerste instantie een streep door het Bevrijdingsconcert in Polsbroek, maar belangstellenden kunnen er nu alsnog (online) getuige van zijn.

Het was op muzikaal gebied één van de blikvangers in de Maand van de Vrijheid. Op 24 april zou in de Hervormde kerk van Polsbroek een bevrijdingsconcert worden gegeven vanwege 75 jaar Vrijheid. Initiatiefnemer was professioneel organist André van Vliet, die voor dit bijzondere gebeuren enkele collega-musici had uitgenodigd. "Het betrof Noortje van Middelkoop op panfluit en Maurice van Dijk op trompet. Daarnaast zou het Hollands Mannenensemble komen zingen."

Vanwege de maatregelen om het coronavirus te beteugelen kwamen alle geplande festiviteiten te vervallen. "Dat was vervelend natuurlijk, maar begrijpelijk gezien de situatie", blikt André van Vliet terug. "Tijdens een crisis komen echter vaak ook alternatieven bovendrijven, zoals in dit geval een online optreden." Dat gaat dus aanstaande vrijdag ook gebeuren. Mét Noortje van Middelkoop en Maurice van Dijk, maar zonder het Hollands Mannenensemble. "Het mannengezelschap kan gezien de coronamaatregelen niet. Wij gaan er als trio echter alsnog voor om belangstellenden een mooi optreden te verzorgen. De online bezoekers kunnen licht klassieke muziek en vaderlandse liederen, zoals 'waar de blanke top der duinen', verwachten." Belangstellenden kunnen het concert live dan wel tot en met het weekend bekijken en beluisteren via www.kerkdienstgemist.nl (onder de gemeente Polsbroek). Een donatie is eventueel welkom via NL43 RABO 0337137137 t.n.v. Stichting Oranjefeesten Polsbroek o.v.v. 'Oranjeconcert'.