Zorgen om personeel en hulpmiddelen

lopik • 'Het is roeien met de riemen die beschikbaar zijn'. Aldus omschreef wethouder Johan van Everdingen de situatie in verpleeghuis De Schutse en de thuiszorg binnen de gemeente Lopik.

Eerder werd politiek Lopik via een memo ingeseind over de penibele situatie. Dinsdagavond wilden de commissieleden graag een nadere toelichting van de wethouder. Van Everdingen: "Bij De Schutse zijn naast enkele bewoners ook personeelsleden ziek. Dat geeft druk op de organisatie, maar het past allemaal nog net. Met invallers kunnen de roosters passend worden gemaakt. Er dreigde ook een tekort aan professionele mondkapjes, maar hierin is inmiddels voorzien. De voorraad beschikbare hulpmiddelen houdt niet over, maar het past allemaal net."

Wat de thuiszorg betreft, deze organisatie stond volgens de wethouder qua mankracht al voor de coronacrisis onder druk. "Dat wordt er in de huidige situatie allemaal niet makkelijker op. Het gaat allemaal nog net goed." De mantelzorgers binnen de gemeente Lopik zijn, voor zover in beeld, door welzijnsorganisatie Pulse gebeld om te kijken of er extra steun nodig. "Mantelzorg is al zwaar, maar dit maakt het er allemaal nog lastiger op."

De commissieleden vergaderden dinsdagavond voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis. Dat gebeurde online.