Medewerkers AxionContinu getest

lopik • Conform de landelijke maatregelen zijn ook zorgmedewerkers van AxionContinu waar nodig getest op het coronavirus. Dit maakte de zorgorganisatie donderdag bekend.

'Op vier locaties van AxionContinu is sprake van meer dan één besmetting onder de cliënten', zegt een woordvoerder. 'Met name de medewerkers van deze locaties zijn actief benaderd en, indien zij klachten hebben, getest'.

Ook zorgmedewerkers van andere locaties worden getest als dat nodig is: 'Het gaat tot nu toe om in totaal 85 medewerkers. De teams van medewerkers die bewezen besmet zijn worden op de hoogte gebracht. AxionContinu doet geen mededelingen over het aantal positief geteste medewerkers'.

Beschermingsmiddelen
AxionContinu benadrukt 'steeds de maatregelen volgens de richtlijnen van RIVM in acht te nemen, om zowel cliënten als medewerkers maximaal te beschermen':

'Cliënten worden eveneens volgens de richtlijnen van het RIVM en GGD regio Utrecht getest. Binnen AxionContinu zijn er steeds voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondneusmaskers, schorten en dergelijke, voorhanden om de richtlijnen van het RIVM voor de verpleeg- en verzorgingshuizen na te leven. Er zijn op dat vlak geen concessies gedaan. We brengen de besmetting van medewerkers dan ook niet in verband met een gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen'.

Neemt niet weg dat de voorraden en verwerving van de beschermingsmiddelen ook bij AxionContinu 'doorlopend een punt van aandacht en zorg zijn': 'We kijken dan ook uit naar de nieuwe landelijke herverdeling van deze middelen'.

AxionContinu opent een eigen hulplijn voor medewerkers die in deze zware tijd ondersteuning kunnen gebruiken. De hulplijn moet in de eerste plaats een luisterend oor bieden en kan daarnaast helpen in de bemiddeling naar andere vormen van hulp. Er wordt ook psychosociale ondersteuning aan cliënten en naasten geboden.

AxionContinu biedt 'wonen met zorg' op diverse locaties in de stad Utrecht, IJsselstein en Lopik (De Schutse).