Lezers schrijven

Beste heer Bening, beste mevrouw Sanders,

Graag klop ik bij u aan als wethouder verkeer (dhr. Bening) en ambtenaar milieu (mevr. Sanders). Wij zijn bewoners van Hoogstraat 120 in Haastrecht. Dit eerste mooie weekend in dit jaar hebben we als verbijsterend ervaren. Honderden ronkende motorrijders overspoelden ons fijne normaal zo rustige dorp. Vorig jaar heb ik al een melding gedaan bij gemeente Krimpenerwaard, maar het plaatsen van de borden om ze te wijzen op geluidsoverlast hebben TOTAAL geen effect gehad. Het was zelfs voor ons gevoel erger, en het bord bij het zwembad lag ook diverse malen om (moedwillig?).

Onze tuin ligt parallel aan de Veerstraat. Het geeft zoveel herrie als ze daar doorheen toeren. Nu is de ijszaak gesloten, maar als die open is staan ze ronkend met makkelijk 20 (!) motorrijders een ijsje te halen. Ook als de brug dicht is door de bootjes die langskomen op de IJssel, staan ze vrolijk 10 minuten vol te gassen voor de slagboom. We worden er echt knettergek van! Het was dit weekend zelfs zo erg dat ik met oordopjes in de tuin heb gezeten. Nu de Coronacrisis vraagt om thuis te blijven, zou het fijn zijn om van onze tuin te genieten. Helaas denkt de op de motor rijdende medemens daar anders over. Lekker toeren, door kleine pittoreske dorpjes, en vooral flink gassen als er een druk stukje is, want dan vallen we op, zo triest! Als dit weer de voorbode is voor onze hele zomer, dan worden we echt verdrietig. Dit kan en mag toch niet de bedoeling zijn?

Om nog een ander aspect erbij te halen: ook geweldig voor alle CO2-uitstoot in de mooie natuur hier. Ik hoop zo erg dat hier snel een verbod op komt en dat alle motorrijders geweerd worden. Laat ze maar over de snelweg toeren en laat bewoners die bewust kiezen om in een rustig dorp te gaan wonen van hun rust genieten.

We horen graag of er op korte termijn een oplossing voor dit (al langlopende) probleem gezocht gaat worden.

Met vriendelijke groeten,

Monique & Richard Verwoert- van Grieken

Hoogstraat 120, Haastrecht