Stop op invordering lokale belastingen

krimpenerwaard • Vanwege de coronacrisis zet de gemeente Krimpenerwaard de invordering van allerlei lokale belastingen tot 1 juli stop. Dit om ondernemers, zzp'ers en inwoners met betalingsproblemen tegemoet te komen.

Het SVHW verstuurt voor de gemeente aanslagen onroerende zaakbelasting (ozb), afvalstoffenheffing, rioolheffing, hondenbelasting, toeristenbelasting, lijkbezorgingsrechten (jaarlijks onderhoud) en BIZ. Ondernemers en zelfstandigen krijgen van de SVHW meer ruimte om de lokale belastingen te betalen. Zij kunnen in termijnen betalen of uitstel van betaling aanvragen.

Voor inwoners met een lening vanuit de bijstand voor zelfstandigen, biedt Krimpenerwaard de mogelijkheid om aflossingsverplichtingen op te schorten. Hierbij levert de gemeente maatwerk. Inwoners kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij de afdeling Sociale Zaken. Zelfstandige ondernemers die in de knel zijn gekomen door de coronacrisis kunnen een beroep op doen op de regeling TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers), wanneer zij aan de voorwaarden voor deze regeling voldoen. Bureau Zelfstandige Rotterdam (BZR) voert deze regeling uit voor gemeente Krimpenerwaard.


q www.rotterdam.nl/rbzcorona