Tekeningen voor bewoners verpleeghuizen

schoonhoven • Een tekening of zelfgemaakte kaart van kinderen, als steun in de rug in moeilijke tijden. Kwetsbare ouderen in Borchleen en De Bovenberghe in Schoonhoven zouden zo'n gebaar enorm waarderen, denkt dagbestedingscoach Anke van Schajik van Lohuijzen van Palet Welzijn. "Zeker nu zij de komende weken geen bezoek mogen ontvangen."

Bij de instellingen is het besef dat de ouderen dreigen te vereenzamen. "Alles valt nu weg voor een doelgroep die juist zoveel behoefte heeft aan sociale contacten." Om de bewoners een hart onder de riem te steken, doet Van Schajik van Lohuijzen een oproep aan kinderen om iets moois te maken. "Een tekening of zelfgemaakte kaart, om te laten weten dat je aan ze denkt. Ik weet zeker dat heel veel ouderen het heel fijn vinden om iets leuks te krijgen in deze crisistijd."

De kinderen van een aantal medewerkers hebben al iets moois geknutseld, "maar het zou mooi zijn als nog meer kinderen uit Schoonhoven en omgeving dat doen voor onze bewoners. Ze hebben er de tijd voor nu de scholen zijn gesloten." Tekeningen, kaarten en andere knutselwerken kunnen worden gestuurd naar de volgende adressen (t.a.v. Anke van Schajik van Lohuijzen): De Bovenberghe, Asserlaan 132, 2871 LS Schoonhoven en
Borchleen, Lopikerplein 3, 2871 AN Schoonhoven.


Start 'De Overkant' uitgesteld

ameide/lopik • In verband met het coronavirus is de start van het vaarseizoen van het fiets-en voetveer De Overkant tussen Ameide en Lopik tot nader order uitgesteld. Deze stond aanvankelijk gepland voor zaterdag 4 april.

Dit betekent dat het veer in elk geval gedurende de gehele maand april uit de vaart zal zijn. In de loop van april wordt bezien of er in de maand mei wel gevaren wordt. Nadere berichtgeving daaromtrent, dan wel over een eventuele latere aanvang, volgt nog.

Ook de festiviteiten rondom het 25-jarig bestaan van het veer vinden vooralsnog geen doorgang.

Voor meer informatie: www.voetveer-ameide-lopik.nl.


Online collecte ZOA

regio • ZOA heeft besloten om de collecteweek die eind maart gehouden zou worden niet in de gebruikelijke vorm door te laten gaan vanwege de opmars van het coronavirus. Collectanten gaan niet met de collectebus langs de deuren. Als gevolg daarvan komt de hulp die ZOA kan bieden aan slachtoffers van oorlogen en rampen onder druk te staan. Om dit te voorkomen zal de collecte in de week van 23 maart volledig online plaatsvinden. Wie wil doneren: zoa.nl/doneren of sms 'ZOA' naar 4333 (eenmalig 3 euro).


Groot Dictee verschoven

regio • Het Lenteconcert in Cabauw (29 maart) en het Groot Dictee der Lopikerwaard (16 april) gaan vanwege het coronavirus niet door op de geplande data.

Het bestuur van Stichting Kunst en Cultuur Lopik: 'In afwachting van verdere ontwikkelingen plannen we in overleg een nieuwe datum voor het concert en Dictee'.