• Teus de Bruijn (midden, wit shirt) aan het spinnen in het hotel.
• Teus de Bruijn (midden, wit shirt) aan het spinnen in het hotel. Privéfoto

Weer thuis na lockdown Lanzarote

schoonhoven • Teus en Hilleke de Bruijn kijken terug op een bewogen week. Wat een gezellige fietsvakantie op Lanzarote had moeten worden werd een gedwongen (lockdown)verblijf in hun hotel.

"Het was uiteraard niet ideaal, maar gezien de luxe omstandigheden hadden we niets te klagen", klinkt het maandagmorgen vanuit Schoonhoven, waar het paar zaterdag terugkeerde.

Fietsstage

Teus en Hilleke de Bruijn namen de week daarvoor het vliegtuig naar Lanzarote. Op het programma stond een fietsstage onder leiding van Henk Lubberding. De oud-profwielrenner organiseert ieder jaar drie van deze fietsweken. Fietsliefhebber Teus de Bruijn schreef zich vorig jaar voor het eerst in. "Dat beviel zo goed, dat we ons dit jaar opnieuw hebben aangemeld. Ik als fietser, Hilleke als vakantieganger. Zij wandelt graag."

Reisadvies

Zaterdag was de eerste fietsdag, maar daar zou het ook bij blijven... "Achteraf denk je natuurlijk: hadden we wel moeten gaan? Maar de vrijdag waarop we vertrokken was er relatief nog weinig aan de hand en was er van een negatief reisadvies geen sprake. Een dag later was alles anders.. De fietsverhuurder leende op zondag zijn racefietsen al niet meer uit, waarna alleen degenen die met hun eigen fiets op het eiland waren een rondje zijn gaan fietsen. Dat duurde niet lang, want ze werden door de politie terug naar het hotel gestuurd."

Noodtoestand

Teus wenst te benadrukken dat zij zelf niet ziek waren en ook geen ziektegevallen kenden in het hotel. "De lockdown had te maken met de algehele noodtoestand die in Spanje werd uitgeroepen vanwege het coronavirus. Vervolgens mochten alle gasten het hotel niet meer uit."

Van een gespannen situatie was volgens de Schoonhovenaar geen sprake. "Het hotel was van alle gemakken voorzien. Ook mochten we nog gewoon in het hotelpark wandelen."

Wel werd het gedurende de week wel spannend of ze nog naar huis konden.

"Wij reisden met Transavia en hebben zaterdag gewoon de geplande retourvlucht kunnen nemen. Anderen, vooral degenen die een vlucht met een budgetmaatschappij hadden geboekt, moesten veel meer moeite doen om nog naar Nederland te komen. Inmiddels is dat iedereen wel gelukt."

Maandagmorgen is Teus weer druk aan het werk bij De Bruijn & Partners Administratie en Belastingen BV, "De coronacrisis zorgt voor veel financiële onduidelijkheid en we proberen onze klanten hierin uiteraard zo goed mogelijk bij te staan."