Bibliotheken sluiten de deuren

krimpenerwaard • De directie van Bibliotheek Krimpenerwaard heeft zondag de beslissing genomen om alle bibliotheekvestigingen vanwege het coronavirus te sluiten voor publiek.
'Het is in het licht van de ontwikkelingen van de afgelopen dagen niet meer verantwoord om open te blijven. Niet voor klanten, niet voor medewerkers en vrijwilligers. Hoe spijtig ook, we gaan dicht, vooralsnog tot en met 6 april', aldus directeur-bestuurder Anja Oosterlaken in een verklaring.


Dorcaswinkels dicht

schoonhoven/bergambacht • De Dorcaswinkels in Bergambacht en Schoonhoven zijn vanwege het coronavirus gesloten.
Dorcas heeft uit voorzorg alle medewerkers vanaf 65 jaar gevraagd niet meer te komen werken. 'Dit sluit aan bij de aangekondigde maatregelen van de overheid. Aangezien het merendeel van de vrijwilligers in Bergambacht en Schoonhoven ouder is dan 65 jaar, is er te weinig personeel om de winkels open te houden. Tot hoe lang de sluiting geldt, is nog niet duidelijk. Als de winkels weer open gaan, melden we dat op de websites van de Dorcaswinkels. www.dorcaswinkelbergambacht.nl en www.dorcaswinkelschoonhoven.nl', aldus het Dorcas-bestuur. Er wordt verzocht gedurende deze periode ook geen goederen meer aan te bieden aan de winkels. Voor meer informatie: www.dorcas.nl/corona


Inloopdag overnachtings mogelijkheden

krimpenerwaard • De inloopdag 'overnachtingsmogelijkheden in de Krimpenerwaard', die gisteren (maandag 16 maart) op het programma stond, is geannuleerd. Dit in verband met de maatregelen rondom het Corona-virus.
'Omdat de gemeente nog steeds graag met betrokkenen in gesprek gaat, willen wij hen in dit geval digitaal te woord staan. In plaats van naar het gemeentehuis toe te komen, vragen we hen contact met ons op te nemen', aldus Nienke Strijks, beleidsmedewerker toerisme en recreatie. Nienke Strijks is te bereiken via:
n.strijks@krimpenerwaard.nl