• De duofiets tijdens een proefrit.
• De duofiets tijdens een proefrit. Foto: Linda Vermeijs

Duofiets gratis te leen bij Rivero Schoonhoven

schoonhoven • Wie jarig is trakteert. En dus vierde Rivero Schoonhoven afgelopen weekend het éénjarig jubileum met leuke acties én een mooie geste. Een bij elkaar gespaarde duofiets is gratis te leen bij het restaurant vlakbij het Schoonhovense veer.

Het werd door de overheidsmaatregelen zondagavond om ook alle horeca te sluiten een feest met een zeer abrupt einde. Restaurant-eigenaar Linda Vermeijs: "Het was heel onwerkelijk allemaal. Natuurlijk kwam het besluit niet geheel onverwacht, maar niemand heeft zoiets eerder meegemaakt. We hebben een uur na de sluiting met het team nog wel het glas geheven op een succesvol eerste jaar. Zodra we een jaar geleden open gingen hebben we over belangstelling niet te klagen gehad. Het geeft aan dat het de juiste stap is geweest."

Duofiets

Hoogtepunt tijdens het jubileumweekend was de introductie van een (elektrische) duofiets, die belangstellenden gratis (!) mogen lenen. "Tijdens onze openingsweek vorig jaar hebben we geld gevraagd voor de aanschaf van zo'n fiets. Die nemen we nu -met de lente in aantocht- in gebruik. Iedereen die ziek, slecht ter been of te oud is om zelfstandig te fietsen mag 'm lenen om samen met iemand anders een rondje te gaan fietsen. De accu voorziet in enkele uren ondersteuning."

Meer informatie over het reserveren van de duofiets: www.riveroschoonhoven.nl ('Rondje van de Zaak').

Kwam het jubileumweekend abrupt tot een einde, ook het begin was niet echt feestelijk. Donderdag was Rivero namelijk het middelpunt van fakenieuws met betrekking tot het coronavirus. "We wisten niet wat we hoorden", zegt het managersduo Alexander en Denise van den Brink. Hiermee doelen ze op een appje dat ze onder ogen kregen waarin te lezen was dat in hun horecazaak twintig mensen besmet zouden zijn met het coronavirus.

"Dan zakt de grond wel even onder je voeten vandaan. De bron was een Nu.nl-bericht, dat rondging op sociale media." Ze ondernamen gelijk actie en belden met de redactie van Nu.nl. "Daar wisten ze van niks. 'Dit bericht komt niet bij ons vandaan, het is gefotoshopt', zeiden ze." Gelukkig kon het worden ontkracht en ook de gemeente Krimpenerwaard, die inmiddels ook op de hoogte was, kwam met een verklaring dat het zogenaamde Nu.nl-bericht fake was.

De drie zeggen geen idee te hebben wie Rivero deze streek geleverd heeft. "We hebben volgens mij geen boze ex-werknemer ofzo, die dit op zijn geweten kan hebben."

Rivero bleek niet alleen te staan in de verontwaardiging over de bizarre actie, waarvan bij de politie aangifte is gedaan. "We hebben enorm veel steunbetuigingen gehad. Dat doet ons uiteraard goed."

Robert van der Hek