Ons Polderbad 'gewoon' op 22 april open

stolwijk • Ons Polderbad in Stolwijk gaat gewoon op 22 april open. Dat vertelde manager Bart Boevink van de Stichting Vlister Openlucht Baden (VOB) zaterdagochtend in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard.

De voorbereidingen liggen op schema en zowel De Loete in Haastrecht als Ons Polderbad gaat op woensdagmiddag 22 april om 13.30 uur open.

Eerder waren er zorgen omtrent de toekomst van Ons Polderbad. Een groep verontruste burgers verweet het bestuur van de VOB de exploitatie van het Stolwijkse zwembad te verwaarlozen, om zo te kunnen investeren in zwembad De Loete in Haastrecht. Ook zou zwemvereniging ZPS, die sinds mensenheugenis gebruik maakt van Ons Polderbad, beperkingen worden opgelegd. Om de clubkas te spekken runt ZPS bijvoorbeeld een 'snoephok' in het zwembad. Dat zou moeten verdwijnen.

"Dat is een voorbode van uiteindelijke sluiting van Ons Polderbad", vreesden diverse Stolwijkers. Deze verontruste inwoners spraken ook in bij de gemeenteraad, waarop de wethouders Boere en Vente in gesprek gingen met de besturen van de VOB en ZPS. Naar aanleiding daarvan zijn beide partijen met een mediator met elkaar om de tafel gegaan.

Ondanks deze strubbelingen in de aanloop naar het nieuwe zwemseizoen is nu dus duidelijk dat beide baden gewoon op de geplande datum open zullen gaan. De voorverkoop van de abonnementen is inmiddels gestart via de website www.vlisterbaden.nl. De prijs van de abonnementen is vijf euro omhoog gegaan. "We hebben wat extra kosten, beveiliging die we helaas hebben moeten inzetten in Haastrecht, we zijn bezig met verbouwingen en we hebben nieuwe pompen aangeschaft in Stolwijk. Dat bij elkaar zorgt ervoor dat de prijzen iets zijn gestegen", aldus Boevink, die eraan toevoegt dat de openingstijden van beide baden zijn verruimd.

Ook de onderhandelingen met ZPS verlopen volgens de manager voorspoedig. "We zijn op de goede weg. De gesprekken zijn inmiddels in de afrondende fase." Ook het bestuur van ZPS is om een reactie gevraagd, maar zij willen eerst de afloop van de onderhandelingen afwachten.

(bron: RTV Krimpenerwaard)