• De drie initiatiefnemers bij de DA.
• De drie initiatiefnemers bij de DA.

Gezondheidsdag in het teken van stress

bergambacht • Bij DA Rodenburg wordt vrijdag 13 maart (van 13.00 tot 18.00 uur) voor de tweede keer een gezondheidsdag georganiseerd. Het thema is stress en gezondheid.

"Stress is een veel voorkomend probleem", weten de initiatiefnemers van de gezondheidsdag, Wim Rodenburg (eigenaar van de DA), wijkverpleegkundige Anneke Segers en ergotherapeut Judith Koudstaal. "Iedereen heeft er wel eens mee te maken in het dagelijks leven of bij ingrijpende gebeurtenissen. Stress heeft niet alleen invloed op ons gevoel en keuzes, maar ook op onze gezondheid."

De drie zeggen te hopen dat bezoekers van de gezondheidsdag hun stress-gerelateerde klachten serieus nemen en weten wat ze ermee kunnen doen. "Vaak lopen mensen te lang door met hun klachten en melden ze het te laat bij de huisarts. We hopen dat deze inloopdag preventief werkt."

Tevens wordt het belang van samenwerking benadrukt. Op de gezondheidsdag zijn naast de genoemde initiatiefnemers verschillende zorgprofessionals uit de regio vertegenwoordigd, zoals diëtist Sylvia Verdoold, de fysiotherapeuten Kees Bakker en Ruben Verrips en psycholoog Bernt Hellman. Zij zullen bezoekers te woord te staan, metingen verrichten en workshops verzorgen. Rodenburg: "Al deze zorgprofessionals werken nauw samen. Ze versterken elkaar en kunnen mensen ook doorverwijzen als dat nodig is. Hierdoor bieden ze zorg op maat. Bovendien is de gemeente Krimpenerwaard enthousiast over dit initiatief en zal ook vertegenwoordigd zijn op 13 maart."

Alle bezoekers krijgen bij binnenkomst bij de DA in Bergambacht een screeningspaspoort. Judith Koudstaal: "Door metingen van bloeddruk, bloedsuiker, cholesterol en het uitvragen van klachten kunnen we met elkaar inzicht krijgen in het effect van stress op ons lichaam. Het screeningspaspoort geeft een overzichtelijke samenvatting van alle uitslagen. Indien nodig worden bezoekers naar de huisarts verwezen. Huisartsenpraktijk Bax is ook bij de gezondheidsdag betrokken."

Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen, alle metingen en adviezen zijn gratis.