Benschop doet zichzelf tekort

benschop • Benschop verloor in en tegen De Meern met 1-0 en zakt naar de een-na-laatste plaats.
De Benschoppenaren creëerden over de hele wedstrijd de meeste kansen. De straffe wind dwars over het veld maakte het beide ploegen lastig. Na een kwartier spelen liet Martijn de With de Benschopse aanhang juichen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. De Meern zakte regelmatig in, maar kwam er snel uit. Bij een zo'n tegenaanval kwam de thuisclub op voorsprong.
In de tweede helft bracht Benschop-trainer Emanuel Sluis Mitchell Freriks als extra spits binnen de lijnen. Er ontstonden mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het laatste beslissende tikje bleef uit. Dankzij de zege steeg De Meern naar de veilige middenmoot. Met vier andere clubs gaat Benschop in de komende negen duels strijden om lijfsbehoud.

Doelman houdt Cabauw van zege af

cabauw • Cabauw verloor met 0-1 van Gouderak, dat genoeg had aan één geoliede aanval om de drie punten mee naar huis te nemen. De thuisclub had voor rust het beste van het spel, maar beloonde zichzelf niet. De Gouderakse doelman Stef Hoogendoorn was deze middag niet te passeren.

"Er zit heel veel potentie in deze groep," aldus de Cabauwse interim-trainer Cees van den Berg, die tot het einde van dit seizoen met Hans van den Hengel voor de groep staat. "Gouderak kwam voor rust een keer over de middenlijn en na een perfecte aanval maakte Gerben Slaman, wat later bleek, de enige goal van de wedstrijd. Wat wij na rust ook probeerden, de bal wilde er niet in. Rutger Lang miste koppend het doel op een haar na en op een keiharde inzet van Friso Nagel had de Gouderakse sluitpost vijf minuten voor tijd een passend antwoord."

SPV'81 verliest van hekkensluiter

polsbroek • SPV'81 verloor in en tegen Moordrecht volkomen onnodig met 2-1. De Polsbroekenaren hadden het beste van het spel, maar het scorebord gaf halfweg een 2-0 stand aan.
Eerst schoot een Moordrechtenaar de bal uit een vrije trap klem in het kruis en vlak voor rust profiteerde de Moordrechtse spits doeltreffend na mistasten van Martijn Hakkenberg.
In de tweede helft kon SPV'81 niet terugkomen; ook niet toen de thuisclub met tien man kwam te staan. "We kregen na rust zeker acht prima kansen, maar slechts een daarvan werd benut," vertelde een teleurgestelde SPV-trainer Gert Alblas. "Ivo Sluis schoot de bal tegen de lat, waarna Stijn Achterberg de terugkaatsende bal in het doel werkte. We gingen echt vol voor een beter resultaat. De lat voorkwam de gelijkmaker van Twan Korevaar."

Van der Zee nieuwe trainer FC Perkouw

berkenwoude • Ouderkerker Mark van der Zee is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Perkouw. De huidige trainer van Lekkerkerk, dat in dezelfde klasse uitkomt als de Perkouwenaren, was al eerder in dienst bij de dorpsclub uit Berkenwoude. Van der Zee werd in 2011 op de laatste speeldag kampioen met FC Perkouw, dat toen promoveerde naar de derde klasse. Volgend seizoen komt FC Perkouw, dat er slecht voorstaat in de klasse 3C van het district Zuid 1, waarschijnlijk uit in de vierde klasse.