Lekkerkerk na verlies tegen Groot-Ammers verder in de problemen

FC Perkouw verliest cruciaal duel

regio • In een gelijkopgaande eerste helft schoot een speler van De Alblas de bal uit een vrije trap tegen de lat, die vervolgens door een inlopende teamgenoot in het doel werd gelopen. De Perkouwenaren kregen weinig kansen op de gelijkmaker. Na rust kreeg het elftal van Frans Schaap een strafschop tegen. Laatste man Maarten Adriaanse wond zich hierover zo op, dat hij met twee keer geel voor het geven van commentaar voortijdig mocht gaan douchen.

"Daarmee was het over en uit," baalde FC Perkouw-Frans Schaap. "In de slotfase werd het nog 3-0. Onze vlagger gaf aan dat het buitenspel was, maar de arbiter negeerde hem. Zo zit het ook niet mee dit seizoen."

Lekkerkerk is nu de ploeg die boven FC Perkouw staat. Schaap: "We gaan er alles aan doen om het gat met hen te verkleinen. Dit is mijn laatste jaar bij FC Perkouw, waar ik het prima naar mijn zin heb. Door het vertrek van veel basisspelers vorig jaar was het te verwachten dat we het moeilijk zouden krijgen. Dat het nu ook echt gebeurt, is natuurlijk niet fijn, maar de jongens doen hun stinkende best."

Gelijk

Lekkerkerk verloor in een gelijkopgaand duel met 3-2 van Groot-Ammers. Het team van vertrekkend trainer Marc van der Zee Lekkerkerk kwam op 0-1 en 1-2, maar beide keren maakte Groot-Ammers binnen twee minuten alweer gelijk.

De Lekkerkerkse treffers kwamen op naam van Martijn de Jong (kopbal) en Pim Molenaar (strafschop). Het duel kon vervolgens alle kanten op, maar Lekkerkerk incasseerde een derde treffer en stak zonder punten de Lek weer over. Stan Burggraaf maakte zijn rentree in de spits.

Met een 0-3 zege op Meerkerk rukte Schoonhoven op naar de middenmoot van de derde klasse C. Hoewel trainer Raymond van der Kort moest improviseren stond er in Meerkerk een team, dat zich eenvoudig staande hield.

Geflatteerd

Voor de pauze kwam Schoonhoven op een 0-2 voorsprong door een treffer van Eyoub Allaoui en een eigen doelpunt van Meerkerk. Na rust was Allaoui wederom productief. De 0-3 zege was enigszins geflatteerd maar wel verdiend.

Lopik deed zichzelf tekort tegen Streefkerk. Het vizier van de Lopikse aanvallers stond niet op scherp. Ook Streefkerk kwam niet tot scoren.

In de eerste helft – met de wind in de rug - eindigden de inzetten van Melvin Lamens en Jordy Keja tegen de lat. "We dachten dat de bal na het schot van Keja via de onderkant van de lat nog achter de doellijn belandde, maar de scheidsrechter had dat niet geconstateerd," vertelde Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop. "Na rust kregen zowel Lamens als Keja wederom kansen om de score te openen, maar de bevrijdende treffer viel maar niet. Aan de andere kant moesten we oppassen voor hun gevaarlijke spits, die goed anticipeerde op de lange ballen. In de hectische slotfase hadden we ook nog kunnen verliezen."