'Gooi geen exoot in de sloot'

krimpenerwaard • Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard roept inwoners op om vreemde planten en dieren in het water te melden. Dit om verspreiding tegen te gaan.
Invasieve exoten, zoals de Japanse Duizendknoop en Amerikaanse rivierkreeften, zorgen nu al voor veel schade en kunnen een risico vormen voor de waterveiligheid, waterkwaliteit en biodiversiteit. Inwoners in het werkgebied van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard kunnen via een formulier op de website een melding doorgeven. Het waterschap dringt erop aan om exoten uit vijver of aquarium nooit in de sloot te gooien. 'Breng ze naar het milieupark' is het advies.


Filmavond met inleiding

haastrecht • Vanaf 27 februari heeft de donderdagfilm in Theater Concordia te Haastrecht een wisselende 'explicateur', die een korte inleiding bij de film geeft. Gert de Bruijne uit Haastrecht bijt het spits af bij de film Cafarnaúm. Hij is bekend met het Midden-Oosten en heeft voor zijn werk langere periodes in Palestina en Libanon gewoond. De film wordt donderdag 27 februari vertoond; de zaal gaat om 20.00 uur open (aanvang 20.15 uur).
Capernaum is een Libanees-Frans-Amerikaanse film uit 2018, die de roadtrip van de 12-jarige Libanese jongen Zain beschrijft. De film is in het Arabisch, met Nederlandse ondertiteling. Kaarten à 8 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa.