• Duncan, Henk, Hans en Arco kijken uit naar de sportmarathon op zaterdag 29 februari.
• Duncan, Henk, Hans en Arco kijken uit naar de sportmarathon op zaterdag 29 februari. Foto: Robert van der Hek

Sportmarathon Team Krimpenerwaard

krimpenerwaard • My Health Club in Krimpen aan den IJssel zet aanstaande zaterdag de deuren open voor Team Krimpenerwaard.

Er wordt die dag een grote sportmarathon gehouden ten bate van het team en dus KWF Kankerbestrijding.

Toen Arco Melgers en Duncan Verbeek namens het regionale Alpe d'HuZes-team aanklopten bij Henk Akkerman (clubmanager) en Hans Wiegmann (fitnessmanager) hoefden die niet lang na te denken.

"Aan een goed doel als KWF Kankerbestrijding verlenen we graag onze medewerking", vertelt Hans Wiegmann. "We hebben het wel breder getrokken dan een spinningmarathon, zoals eerst de opzet was."

"Naast de nodige sportiviteit is er de 29ste ook volop gezelligheid", vult Henk Akkerman aan. "Bezoekers die een kijkje willen komen nemen zijn die dag uiteraard welkom."

Duncan en Arco zijn blij met de samenwerking met My Health Club: "Het is voor ons het verzamel- en startpunt van onze wekelijkse ritjes met de toerclub van de Waardrenner. We zijn blij dat ons verzoek gelijk werd omarmd. Ook leuk: binnen korte tijd hebben zich vele mensen aangemeld voor de sportmarathon, zodat belangstellenden niet te lang moeten dubben om zich in te schrijven." Beide Krimpenaren fietsen tijdens Alpe d'HuZes in het bijzonder voor hun fietsmaat Michael Krijgsman omhoog. Hij kreeg te maken met kanker, maar is na een lang en slopend herstelproces weer op de weg terug. "Dan zie je wat voor impact kanker heeft", aldus Duncan en Arco. "Gelukkig liep het in zijn geval goed af. We hopen dat met onze inzet voor meer mensen mogelijk te maken."

Ze voelen zich thuis bij Team Krimpenerwaard: "Het is mooi om je met gelijkgestemden, uit de eigen regio, in te zetten voor KWF Kankerbestrijding. Omdat het team al enkele jaren bestaat en het enkele succesvolle activiteiten als een restaurantactie heeft, komen we in een gespreid bedje terecht."

Belangstellenden kunnen zaterdag 29 februari, van 12.00 tot 16.00 uur, meedoen aan spinning of één van de andere work-outs. Meer informatie: www.teamkrimpenerwaard.nl