• De drone die wordt ingezet voor o.a. weidevogelbeheer.
• De drone die wordt ingezet voor o.a. weidevogelbeheer.

Startavond weidevogelbeheer

krimpenerwaard • De weidevogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) luidt donderdag 5 maart het nieuwe weidevogelseizoen in met de jaarlijkse startavond in De Zwaan te Berkenwoude. Aanvang 20.00 uur.

De bijeenkomst wordt ingevuld in samenwerking met het Agrarisch Collectief Krimpenerwaard. Weidewachters, boeren en drone-piloten, maar ook overige geïnteresseerden zijn welkom. Alex Datema, voorzitter van BoerenNatuur, verzorgt een presentatie. Hij is een warm pleitbezorger van het toewerken naar een goede samenhang tussen natuur en landbouw. Hij besteedt aandacht aan wat de agrarische sector in de Krimpenerwaard al aan natuurbeheer doet en nog kan doen. In het algemeen geldt dat natuurinclusieve landbouw leidt tot een betere, gezondere leefomgeving met een hogere biodiversiteit en meer weidevogels.

Bezoekers kunnen tevens kennismaken met de nieuwste techniek die wordt ingezet in het agrarisch natuurbeheer: een drone met verschillende camera's en slimme software. De vrijwilligers van 4D Precisienatuurbeheer, Agrarisch Collectief Krimpenerwaard en de NVWK vertellen er over.