Masterteam De Waardrenner

regio • Cyclingteam Vitalize zal vanaf medio maart te zien zijn in wielerkoersen. Het team is opgericht door zes wielervrienden en is ondergebracht bij wielervereniging De Waardrenner.

Het Krimpenerwaardse team bestaat uit de regiorenners Henk Ceelen (Ouderkerk), Matthieu Hendriks (Lekkerkerk) en Peter Haas (Krimpen). Ralph Greupink, Theo Leenderts en Richard Boots completeren het zestal.

Het eerste succes is reeds geboekt door Ralph Greupink, die een zilveren plak wist te bemachtigen tijdens de NK Omnium op de baan.


Start2Tri

krimpenerwaard • Wie ook een keer wil deelnemen aan de triatlon kan zich aanmelden voor Start2Tri van Triatlon Vereniging Krimpenerwaard.

De kosten zijn 50 euro, inclusief deelname aan de 1/8e afstand. Vanaf de startbijeenkomst in maart krijgen deelnemers volledige begeleiding van een ervaren trainer en triatleet tot aan de wedstrijd op 6 juni.

De 1/8e afstand bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Kijk voor alle informatie op: www.tvkrimpenerwaard.nl


Carolien de Pater 8ste op NK

schoonhoven • Carolien de Pater vertegenwoordigde zaterdag in Apeldoorn als een van de weinige regioatleten atletiekvereniging Avantri op de NK indoor atletiek.

De Schoonhovense atlete, die zich specialiseert op de werponderdelen, eindigde in het overdekte Omniumsport als achtste bij het kogelstoten. Met een worp van 12.12 meter scherpte de onderwijzeres haar persoonlijk record aan.


Evi de Groot naar volgende ronde

lekkerkerk • Evi de Groot heeft zich zaterdag namens KdO Lekkerkerk, tijdens de tweede kwalificatiewedstrijd in Amsterdam, verzekerd van de volgende ronde.

Evi mocht het spits afbijten in de eerste wedstrijdronde. Ze turnde een zeer nette wedstrijd. Na haar eerste plaats tijdens de eerste kwalificatie was ze ook deze keer de beste van het district Zuid-Holland.

De andere twee turnsters namens KdO Lekkerkerk -Senna van Buren (6e) en aan Anna Semenov (14e)- moeten nog even geduld hebben.


Recreatief badmintonnen

krimpen aan den ijssel • Badmintonclub Shuttle bestaat al zo'n dertig jaar en komt iedere woensdagmorgen bij elkaar in de Boog. Er is geen trainer en er wordt geen competitie gespeeld.

Het niveau varieert van beginneling tot ervaren speelsters. Shuttle telt ongeveer dertig dames in de leeftijd van veertig tot tachtig-plus. Iedere woensdag spelen ze van 09.00 tot 11.00 uur. Er is nog plaats.
Dames van alle leeftijden zijn welkom om geheel vrijblijvend een keer mee te doen. De kosten bedragen vijftig euro per half jaar. Een racket, een paar sportschoenen en sportkleding zijn voldoende.