Ammerstol onderuit tegen tien Cabauwers

ammerstol • Ammerstol verloor op eigen veld met 1-2 van Cabauw.

Hoewel de bezoekers na het wegzenden van Wesley Steenbergen een uur lang met tien man speelden, was er nauwelijks sprake van krachtsverschil.

Ammerstol sprong slordig met de kansen om, terwijl Cabauw tweemaal raak schoot. Friso Nagel zorgde voor 0-1 en via een benutte strafschop kwamen de bezoekers in de tweede helft op 0-2.

Even werd het spannend toen Jeffrey Spierdijk met het hoofd 1-2 binnen kopte, maar het slotoffensief leverde geen gelijkmaker op.

Eindelijk loon naar werken

stolwijk • Stolwijk won vrij eenvoudig met 5-1 van Gouderak, dat er weinig van bakte.

De thuisclub kon naar hartelust aanvallen. Simon Bos, Niels Verkade (afstandsschot) en Chris Both maakten fraaie doelpunten volgens hun trainer Robin van der Hulst. De tegentreffer vlak voor rust van Gerben Slaman verontrustte Van der Hulst niet.

"Mijn jonge spelers zijn steeds beter coachbaar. De poppetje staan nu op de goede plek. Simon Bos bracht de marge weer op drie. Hij is supersnel en was vanmiddag goed op dreef. Koen van der Wolf maakte onze vijfde goal. Gouderak kreeg nauwelijks kansen en dat was een verdienste voor mijn team, dat zijn taken goed uitvoerde. Na een moeizame competitiestart zie ik nu steeds meer blije gezichten in en buiten het veld."

Haastrecht revancheert zich

haastrecht • De spanning bovenin in de klasse 4C is weer helemaal terug na de 4-1 zege van Haastrecht op koploper Floreant, dat pas zijn eerste nederlaag leed.

Binnen 20 minuten spelen stond de thuisclub al met 3-0 voor. Rogier Schröder, Danny de Bruin en Jason Wolf kopten en schoten met de felle wind in de rug raak.

"Floreant won de toss en wilde met tegenwind beginnen," vertelde Haastrecht-trainer Marco Versloot met een brede glimlach. "Hun opzet was kennelijk voor de rust alles tegenhouden en in de tweede helft toeslaan. Dat liep dus anders."

Vlak voor rust viel de 3-1 uit een ongelukkig weggegeven strafschop. In de tweede helft kreeg Haastrecht-doelman Mark Stauthamer rood, nadat hij de bal buiten het zestienmetergebied onbedoeld met zijn handen beroerde. Veldspeler Sem de Bruin, die voor rust inviel voor Thijmen Raateland, die met zich met een schouderblessure moest melden in het ziekenhuis, nam Stauthamers plaats onder lat in.

Het spel lag even stil. Daarna gaf Haastrecht met tien man niets weg. In de slotfase diende Robert Dongelmans na een rush van zestig meter de knock-out toe.