Vrijwilligers gezocht

benschop • Voor het project 'De Taaltrap Plus' -dat woensdag 26 februari van start gaat- zoeken de Karmac bibliotheek en welzijnsinstelling Pulse extra vrijwilligers.

Doel is het lezen onder basisschoolleerlingen te bevorderen, zodat zij de kans krijgen om zich optimaal te ontwikkelen en een mogelijke taalachterstand te minimaliseren. Daarnaast worden ook de ouders hierbij betrokken. Zij leren hoe ze thuis de taal van hun kind kunnen stimuleren.

Taalspelletjes

Elke woensdagmiddag is dit aanbod in de Karmac bibliotheek van 14:00 tot 15:00 uur. Er wordt (voor)gelezen en er worden taaloefeningen en taalspelletjes gedaan. Bij deze activiteit zijn meer vrijwilligers nodig.

Verschil

"Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken", weet Ans Tersteeg namens Pulse. "Met een uur per week geven zij kinderen de kans om taalvaardiger te worden en het plezier in lezen te bevorderen. Wie het leuk vindt om met taal en kinderen te werken, over inlevingsvermogen en geduld beschikt en van lezen houdt, wordt verzocht zich aan te melden."

Voor meer informatie: Ans Tersteeg van Pulse, a.tersteeg@stichting-pulse.nl/06-24332706.