Benefietconcert in Bergambacht

bergambacht • Het Reformatorisch Dagblad organiseert op zaterdag 29 februari een benefietzangavond in de Grote of St. Laurentiuskerk in Bergambacht. Aanvang: 19.30 uur.

Hiermee wil het RD de actie voor de hulpverlening aan eenzame ouderen, ouderloze kinderen en arme gezinnen in Moldavië onder de aandacht brengen. Aan deze avond werken het regionale Zuid-Hollandkoor en kinderkoor De Parels uit Benschop mee. Johan den Hoedt bespeelt het orgel. Hij begeleidt ook zijn zus Jeanette Jelier, die dwarsfluit speelt. De piano wordt bespeeld door Björn Hoogenes.

Woord en beeld

Redacteur Ab Jansen, verantwoordelijk voor de RD-actie, deelt zijn ervaringen in Moldavië in woord en beeld.

Speciale gasten tijdens deze avond zijn de leerlingen van groep 8C van de Graaf Jan van Nassauschool in Gouda. Zij hebben actie gevoerd voor Moldavië en presenteren op deze avond de opbrengst.

De RD-actie heeft tot nu toe ruim 1,1 miljoen euro opgebracht. Dit geld wordt in samenwerking met de christelijke organisaties Dorcas en HOE (Hulp Oost-Europa) besteed in Moldavië. Op hun beurt werken de stichtingen in Moldavië nauw samen met de baptistengemeenten.



Het regionale ZuidHollandKoor is in 1996 opgericht. Het koor is inmiddels uitgegroeid tot een gemengd koor van 80 leden. Het koor staat onder leiding van dirigent Willem van Beek. Kinderkoor De Parels uit Benschop wordt begeleid door dirigente Miranda Roodenburg-van Beek.