DCV grijpt CWO bij de keel

krimpen a/d ijssel • DCV deed goede zaken door CWO met 3-0 terug te wijzen.

Dat deden de Krimpenaren in een uitstekende wedstrijd, waarin de score weliswaar langzaam op gang kwam, maar de einduitslag voor tevreden gezichten zorgde op het Waalplantsoen.

DCV greep CWO meteen bij de keel en zette de tegenstander vast op eigen helft. Grote man bij de rood-zwarten was de lange spits Johan van Wageningen, die tweemaal scoorde en een groot aandeel had in nummer drie. Hij werd in het strafschopgebied van CWO getorpedeerd. Carlo de Reuver schoot onberispelijk raak: 3-0. DCV klimt door deze zege naar een gedeelde vierde plaats in 2D.

Passend verjaardagscadeau

krimpen a/d lek • Dilettant gaf trainer Djilmar Lawansuka zijn gewenste verjaardagscadeau: een overwinning op eigen veld.

Dubbeldam werd met 2-1 verslagen en dat betekende dat Dilettant uit de laatste drie duels 7 punten pakte.

Dat ging zaterdagmiddag niet eenvoudig, want wederom hadden de rood-witten moeite om de vele kansen in doelpunten om te zetten. Het werd weliswaar 1-0 door Robin Segers, maar vlak voor rust kon een volledig vrijstaande Dubbeldam-speler de 1-1 aantekenen.

In de tweede helft zorgde Marnix van den Adel vanaf 11 meter voor 2-1, nadat zijn broer Jesper naar beneden was getrokken in het strafschopgebied. Daarna was het billenknijpen voor de supporters, maar Dilettant gaf de voorsprong niet meer prijs.

Lekkerkerk: vierde nederlaag op rij

lekkerkerk • Lekkerkerk bleef voor de vierde achtereenvolgende keer puntloos. Op eigen veld gingen de mannen trainer Marc van der Zee met 0-2 onderuit tegen Meerkerk.

Eerder was Lekkerkerk niet bij machte om SVW, Alblasserdam en Lopik van een zege af te houden. De derdeklasser snakt naar een succes. Lekkerkerk staat nu op de 12e plaats in 3C.

Bergambacht heeft offday, maar wint

bergambacht • Bergambacht won in een slechte wedstrijd met 5-4 van staartclub Moordrecht en nadert koploper Floreant, dat van Haastrecht verloor, tot op twee punten.

De Bergambachtenaren creëerden weliswaar genoeg kansen, maar de aanvallers maakten in de afwerking de verkeerde keuzes en waren niet scherp voor het vijandelijke doel. Moordrecht kwam tot vijf degelijke aanvallen en scoorde daaruit vier keer. De thuisclub moest drie keer een achterstand wegwerken. Luuk Botter, Pieter Meijer (2x) en Twan Schmidt streken de plooien glad.

"In de rust had ik mijn spelers op hun fouten gewezen, maar dat was tegen dovenmansoren gezegd," vertelde Bergambacht-trainer Jerry de Groot na afloop. "Het foutenfestival ging maar door. Bij een 3-4 achterstand wist ik ondanks ons matige spel, dat we niet hoefden te verliezen. Na de gelijkmaker van Schmidt en de winnende treffer van Meijer haalde iedereen opgelucht adem."