Benschop wint diep in blessuretijd

benschop • Benschop won door een curieus doelpunt van Mike Vergouw in de 93ste minuut alsnog met 1-0 van Geinoord.

De bal draaide tot verrassing van iedereen uit een door Vergouw effectvol genomen hoekschop in een keer achter de Nieuwegeinse doelman. Dit keer had Benschop, dat al een paar keer nipt verloor in de slotminuten, het geluk aan zijn zijde.

Beide ploegen hadden zich in het spannende duel al verzoend met een gelijkspel. Paal en lat stonden aan beide kanten treffers in de weg. David Verweij verzuimde vanaf elf meter nadat de snelle Patrick Maton was neergelegd. Dit terwijl hij nog nooit een strafschop had gemist in de Benschopse hoofdmacht. "Wij kregen de beste kansen," blikte elftalleider Martijn Sluis terug. "In blessuretijd behoedde onze doelman Mitchell van Oort ons voor een achterstand. Uit de daaropvolgende aanval forceerden we een corner en scoorden we alsnog."

SPV'81 moest tegen Moerkapelle in een wedstrijd van de gemiste kansen genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. In het eerste kwartier verzuimden Sander Koolwijk, Ivo Sluis en Twan Korevaar de Polsbroekers op voorsprong te zetten. Tot overmaat van ramp stuiterde de bal uit een vrije trap van Aris van der Vlist via de onderkant van de lat weer het veld in.

Moerkapelle nam vlak voor rust de leiding vanaf de penaltystip. Een domper, maar in de tweede helft gingen de Polsbroekers door met het creëren van kansen. Ivo Sluis profiteerde doeltreffend na een misverstand in de Moerkapelse defensie. Invaller Stijn Achterberg zette zijn ploeg op voorsprong. Die vreugde was van korte duur, want de aanvoerder van de gasten schoot vanaf twintig meter de bal in de kruising.