Duo-expositie

schoonhoven • Galerie Deerenberg toont t/m maart een duo-expositie met schilderijen van Herma Wuisman en beeldjes van Gerreke van Veen.

Na de Academie der Beeldende Kunsten in Rotterdam ging Herma Wuisman steeds meer werken met olieverf (op waterbasis). Zij maakt schilderijen op basis van zelfgemaakte foto's, waarbij ze de foto niet precies naschildert, maar veranderingen doorvoert die in haar ogen 'goed zijn voor het schilderij'. Herma: "Soms voeg ik verschillende foto's samen en maak er één geheel van." Haar werk bestaat uit portretten, stillevens, dieren, bloemen en landschappen. De laatste twee zijn te zien in Galerie Deerenberg.
Gerreke van Veen studeerde aan de Nutsacademie in Rotterdam, waar zij afstudeerde in onder andere plastisch vormgeven en keramiek. Ze maakt keramieke figuren die vaak op een grappige plek zitten: op een bol, een schommel of een hoge stoel. Gerreke houdt van de mens en haar omgeving en dat zie je terug in haar keramieke beelden. Openingstijden Galerie Deerenberg (Haven 40): dinsdag t/m donderdag van 9.00-17.30 uur; vrijdag 9.00-20.00 uur; zaterdag 9.00-17.00 uur.