Brugklas exposeert in de bibliotheek

schoonhoven • In de bibliotheek van Schoonhoven is een tentoonstelling te zien met een selectie van het werk van alle eerste klassen van CSG Willem de Zwijger. Het is het resultaat van een vakoverstijgend project, opgezet door docenten van de vakken Nederlands en beeldende vorming.

De leerlingen hebben een zelfgekozen boek gelezen. Ze noteerden welke voorwerpen belangrijk waren voor het verhaal. Over één voorwerp schreven ze een gedicht. Tijdens de lessen beeldende vorming kregen ze vervolgens de opdracht om van het gekozen voorwerp een 'Woordbeeld' te maken.

De gedichten worden samen met de woordbeelden tot 31 maart geëxposeerd.


SWOS start fietsclub

schoonhoven • SWOS start een fietsclub. Iedere eerste woensdag van de maand kunnen belangstellenden meefietsen; de eerste keer is op woensdag 4 maart.

Belangstellenden zijn vanaf 13.00 uur welkom bij de SWOS, waarna het vertrek plaatsvindt om 13.30 uur. De fietsbestemming is iedere keer een verrassing. Voor meer informatie en aanmelden: 0182-384550. Ook kan een e-mail worden gestuurd naar: activiteiten@swoschoonhoven.nl


Spullen rommelmarkt

willige langerak • Voor de jaarlijkse rommelmarkt bij het 'witte kerkje' in Willige-Langerak kan de organisatie nog bruikbare spullen gebruiken.

Op zaterdag 22 februari rijden er weer vrijwilligers om deze op te halen. Na overleg kunnen ze ook worden gebracht. Meer informatie bij Lize de Haaij (0348-553293) of de familie Bultman (0182-383617).

Ook de Brugkerk in Lopik is voor haar rommelmarkt (op zaterdag 5 september) op zoek naar mooie, bruikbare spullen. Na telefonisch contact (0348-552229/0348-553736) worden de spullen thuis opgehaald.