Belastingaangifte mantelzorgers

lopik • Steunpunt Mantelzorg IJsselstein/Lopik organiseert een bijeenkomst die in het teken staat van de belastingaangifte.

Als mantelzorger is het goed om te weten welke aftrekposten hij of zij mag gebruiken van de Belastingdienst. Jaap Post, voormalig belastinginspecteur, komt voorlichting geven over het belastingstelsel met betrekking tot zorgkosten, aftrekposten, enz. Er bestaan weliswaar geen speciale belastingregels voor mantelzorgers, maar op sommige punten komt de belastingdienst mantelzorgers enigszins tegemoet. De informatieavond 'mantelzorg en belastingaangifte' wordt gehouden op dinsdag 3 maart in gebouw Oase, Benschopperweg 342 te IJsselstein. Aanvang: 19.30 uur.

Wie vragen heeft over zijn of haar persoonlijke situatie kan deze tot 24 februari mailen naar het Steunpunt Mantelzorg IJsselstein/Lopik (mantelzorg@stichting-pulse.nl). Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij Dafne Maaswinkel en of Ilse Nederend (mantelzorg@stichting-pulse.nl of 030-6868030).

Het 'zakboek financiën' van MantelzorgNL is hét naslagwerk voor iedereen die zorgt voor een ander. Het biedt mantelzorgers een overzicht van regelingen die van invloed zijn op hun financiële situatie. Van WMO, PGB tot aftrek van parkeerkosten en belastingvrije schenkingen. Met het zakboek kan de mantelzorger met meer kennis belastingaangifte (laten) doen of vragen stellen bij (gemeentelijke) instanties. Het kost 6,95 euro voor niet-leden en 4,95 euro voor leden. Bestellen kan via: www. mantelzorg.nl.