Thor haalt uit tegen Stravoc

bergambacht • Het damesteam van volleybalvereniging Thor had slechts één doel tegen Stravoc en dat was winnen. Dat vereiste de stand op de ranglijst van de eerste divisie B en dat lukte ook met een maximale 4-0 overwinning.

De speelsters van trainer/coach Sieme Boom speelden een puike partij in sportcentrum De Waard en toonden karakter.

Cruciaal was het verloop van de eerste set, waarin het verschil met de tegenstander uit Weert minimaal was. Pas bij 31-30 (!) zorgde spelverdeelster Marit Geneugelijk met een ietwat gelukkig servicepunt voor 32-30.

Bestoken
Toen brak er iets bij Stravoc en bleef Thor met servicedruk de tegenstander bestoken. Hoewel opnieuw voor ieder punt moest worden gevochten, had Thor de langste adem in de tweede set: 25-23.

Dat was voldoende om het uitgebluste Stravoc definitief het zwijgen op te leggen. In de derde set won Thor met 25-19 en de vijf wedstrijdpunten werden na 25-10 in de vierde set bijgeschreven.

Geen krimp
"Een prima partij. Je kan zien dat Thor een brede spelersgroep heeft. Ondanks enkele aanpassingen gaven we geen krimp", oordeelde een tevreden Sieme Boom na afloop.

Thor heeft door deze fraaie zege weer zicht op de clubs in de middenmoot.


Businessclub sv Lopik: op naar de 75

lopik • De businessclub van SV Lopik mocht tijdens een onlangs gehouden ledenavond alweer het 41ste lid begroeten sinds de oprichting in 2017.

De initiatiefnemers Leon Versluis en Tony Haars zijn tevreden: "Tijdens deze avond waren ook enkele potentiële nieuwe leden aanwezig. Dat we in enkele jaren tijd zo'n enthousiaste en gevarieerde groep bij elkaar hebben weten te krijgen stemt ons uiterst tevreden. De waardering die wij krijgen vanuit onze achterban is fantastisch en werkt zo aanstekelijk dat we de ambitie hebben door te groeien naar 75 leden. Dit is ambitieus, maar we gaan ervoor,"

Platform
Business Club Lopik heeft twee doelstellingen. Allereerst wil het een platform creëren van en voor ondernemers dan wel bedrijven die sv Lopik een warm hart toedragen.

Haars: "BCL biedt hiervoor de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en op een informele manier te netwerken. Om dit te realiseren is een speciale ruimte in de kantine ingericht. Deze ruimte wordt gebruikt tijdens een aantal geselecteerde wedstrijden van het eerste elftal. Bovendien wordt er tweemaal per jaar een extra activiteit georganiseerd."

Renovatie
Daarnaast stelt BCL zich ten doel de vereniging financieel te ondersteunen.
"Zo werd de afgelopen twee jaar bijgedragen aan de renovatie van de eerste twee kleedkamers, is er een nieuwe behandeltafel aangeschaft, is de voetbalschool die trainers opleidt bekostigd en zijn er nieuwe trainingsmaterialen in gebruik genomen", aldus Haars.

Wie ook interesse heeft om lid te worden: bcl@svlopik.nl