Spektakelstuk

krimpen a/d lek • 's Gravendeel en Dilettant maakten er een spektakelstuk van. De punten werden met 4-4 eerlijk verdeeld. Dilettant toonde karakter. De bezoekers slaagden er met veel inzet in een 4-1 achterstand (doelpunt Sven Schilders) weg te poetsen. De mannen van trainer Djilmar Amarildo waren aanvankelijk niet in staat om de bal tussen de palen te krijgen, maar gaven bij 4-1 opeens vol gas. Remco Mulders, Robin Segers en Jesper van den Adel brachten de Krimpenaren in juichstemming.

Haastrecht komt met de schrik vrij

haastrecht • Haastrecht won in Gouda in een matige wedstrijd onverdiend met 2-3 van GSV, dat al snel met tien man kwam te staan.

De thuisclub begon sterk en zette Haastrecht op eigen helft vast. Na de Goudse openingstreffer maakte een GSV'er een overtreding die in de ogen van de scheidsrechter goed was voor rood. Haastrecht kreeg het daardoor gemakkelijker en via Thijmen Raateland, die eerst uit een vrije trap raak schoot en daarna nogmaals de Goudse doelman passeerde, draaide het elftal van Marco Versloot de rollen om. "Die opleving was van korte duur," erkende Versloot na afloop. "Mark Stauthamer stopte nog een strafschop, maar kon kort daarna de gelijkmaker niet voorkomen. Uit een uitstekende aanval zette Bjorn van Leeuwen ons gelukkig weer op voorsprong. De tweede helft was op het slechte veld niet goed van beide kanten. Scoringskansen waren er nauwelijks."

Nieuwe nederlaag

berkenwoude • FC Perkouw leed in en tegen Meerkerk een 2-0 nederlaag. Christian Schrader verzuimde in de tweede minuur de Perkouwenaren op voorsprong te zetten, toen hij alleen voor de Meerkerkse doelman verscheen. Kort daarna kwam de thuisclub na Perkouws balverlies op voorsprong. Een van richting veranderd schot vergrootte de marge. "We waren niet de mindere, maar het zit ons in uitwedstrijden niet mee," aldus FC Perkouw-trainer Frans Schaap. "Het laatste half uur speelden we met tien man na de tweede gele kaart van Arie Plug."