• Dusty, Jamie en Kai met hun NK-tickets.
• Dusty, Jamie en Kai met hun NK-tickets.

NK-tickets voor turners KDO Krimpen

krimpen aan den ijssel • De turners van KDO Krimpen hebben tijdens de tweede plaatsingswedstrijd enkele NK-tickets binnengehaald.

Bij de 'instappers' liet Kai Driessen de rest in een groot deelnemersveld ruimschoots achter zich. Ook Dusty van der Stam (2e) en Jamie Nap (1e) lieten zich zien.

Christian Kroon, Remco Lagerwaard en Julian Nederlof haalden bij de jeugd het beste in zich boven en scheelden qua puntenaantal weinig met elkaar. Julian won het brons, Christian werd vierde en Remco vijfde.

Hierdoor mogen Kai Driessen, Christian Kroon en Julian Nederlof op 16 mei deelnemen aan de NK-finale turnen heren van de 4e divisie in Wijk bij Duurstede.

Voor Jamie Nap, Dusty van der Stam, maar ook Sep Westerveld en Tobias van der Vinne gaan de landelijke wedstrijden nu echt beginnen. In maart en april starten deze, beginnend met de kwartfinale van het NK. Van daaruit kunnen ze zich plaatsen voor de halve finale en eventueel finale.

Jamie en Dusty zullen uitkomen in de 3e divisie; Sep en Tobias tunern in de 1e divisie.

Benjamins

Voor de jongste jongens (benjamins) wordt er nog geen NK georganiseerd. Het was dan ook een 'normale' wedstrijd voor hen. Neemt niet weg dat alle vijf de KDO-tuners medailles mee naar huis namen. Het goud was voor Fabian van Harten, Noah Kitzmüller, Milan Willemse en voor pupil Duncan Russner. Ian Vos won het zilver.