DCV wint ver in blessuretijd

krimpen a/d ijssel • Tweedeklasser DCV behaalde in Strijen drie uiterst nuttige punten. De winst werd pas op het allerlaatste moment over de streep getrokken.

In de 94ste minuut kregen de rood-zwarten een strafschop, die door Houchine Hammach werd benut: 0-1.

Het was een verdiende overwinning voor het team van van trainer Ronald Klinkenberg, dat in de voorgaande 93 minuten verzuimde een voorsprong te nemen. Daardoor bleef het spannend tot het einde.

Spirit deelt met NSVV

ouderkerk a/d ijssel • Spirit deelde in Numansdorp de punten met middenmoter NSVV: 1-1.

Timme van Hof zette de 'Kanaries' in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. NSVV kwam echter door een omstreden strafschop op gelijke hoogte.

Vier spelers van Spirit kregen een gele kaart voorgeschoteld: Sander Kalkman, Tim van der Zee, Chris de Jong en Robbin Brouwer. Een speler van NSVV ontsnapte aan rood toen hij doorhaalde op doelman Max van Herk van Spirit.

Schoonhoven eindigt met negen man

schoonhoven • Schoonhoven beleefde weinig plezier aan het treffen met Schelluinen. Het team van trainer Raymond van der Kort eindigde met negen man en verloor met 3-1.

Schoonhoven speelde een apathische eerste helft en stond na 20 minuten al met 2-0 achter. Daarna herstelden de blauw-witten zich enigszins en zorgde Deef Vermeulen na een fout van de doelman van Schelluinen voor 2-1.

Diezelfde Vermeulen kreeg vervolgens de rode kaart voorgeschoteld. Niet veel later kon ook Hayo Nagtegaal vertrekken. Tegen het uitgedunde Schoonhoven scoorde Schelluinen in de slotfase voor de derde keer: 3-1. Doelman Stephan Dooms viel geblesseerd uit.

Benschop boekt broodnodige zege

benschop • Benschop won in Nieuwegein dankzij een sterk begin met 1-2 van JSV Nieuwegein.

Met veel strijd en passie gingen de Benschoppenaren het duel aan. Uit de eerste de beste aanval scoorde Olaf de Koning na knap voorbereidend werk van Mike Vergouw en Achraf Merroun het openingsdoelpunt.

De thuisploeg had geen antwoord op de Benschopse dadendrang. Halverwege de eerste helft schoot David Verweij raak na een voorzet op maat van Patrick Maton.

De gastheer gooide het na half uur spelen over een andere (fysieke) boeg. In een van de duels raakte Niels Beeres zo geblesseerd, dat hij vervangen moest worden. De organisatie was even zoek en vlak voor de pauze verkleinde JSV Nieuwegein de achterstand.

Na de rust hield Benschop het hoofd koel en hoefde het geen tegentreffer meer te incasseren. Na afloop verliet Beerens op krukken het Nieuwegeinse sportcomplex.